Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βυθίστηκε δεξαμενόπλοιο στον Σαρωνικό Κόλπο

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στο Λιμενικό Σώμα μετά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης στον Σαρωνικό Κόλπο.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε άγνωστη ποσότητα καυσίμων, βυθίστηκε, ενώ οι δύο επιβαίνοντες που βρίσκονταν σε αυτό κατάφεραν να διασωθούν από λάντζα που βρισκόταν στην περιοχή και είναι καλά στην υγεία τους.
 
Οι ίδιοι, πλοίαρχος και πρώτος μηχανικός, οδηγήθηκαν στις Αρχές, από όπου αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος.
 
Τα αίτια του ναυαγίου προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται προσωρινά, αναφέρουν ότι πιθανόν υπήρξε εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο του πλοίου από κάποιο σωλήνα.
 
Στο σημείο όπου έχει βυθιστεί το δεξαμενόπλοιο έχουν παρατηρηθεί πετρελαιοκηλίδες, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά έχει ζητήσει από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου να γνωστοποιήσει την ποσότητα καυσίμων που μετέφερε το «ΑΓ.ΖΩΝΗ» στις δεξαμενές του και να αναθέσει σε εταιρεία αντιρρύπανσης τη διαχείριση του συμβάντος.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή