Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χαιρετιστήριο μήνυμα της ΔΑΣ για την ολοκλήρωση του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα. Μαζί συνεχίζουμε για ανασύνταξη – αναζωογόνηση , την ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) χαιρετίζει τους αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων (ΕΚΤ) που τη στήριξαν με την ψήφο τους και την ανέδειξαν 2η δύναμη, διπλασιάζοντας τις έδρες στο Δ.Σ (4 έδρες από 2) καθώς και τα ποσοστά (31,6 % από 15,6%) σε σχέση με το τελευταίο Συνέδριο του 2015.

Οι αντιπρόσωποι προσπέρασαν την τρομοκρατία που δεχθήκαν από κυβερνητικούς παράγοντες , δημοτικές αρχές, εργοδοσία, εργοδοτικούς συνδικαλιστές και ψηφίσαν την δύναμη που θα είναι στο πλευρό τους για τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματά τους μέσα στους χώρους δουλειάς αλλά και γενικότερα στην κοινωνία.

Αυτή την ανοδική πορεία της ΔΑΣ έβλεπαν οι παρατάξεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) και κατέβηκαν μαζί σε κοινό ψηφοδέλτιο για να μην χάσουν τις καρέκλες στο Ε.Κ.Τ και τ’ αφεντικά τους τον έλεγχο στη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση του νομού μας. Όμως, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και αντιπρόσωποι συνειδητοποίησαν τη «σαπίλα» και το «ποιόν» τους, τους γύρισαν την πλάτη , μειώνοντας τη δύναμή τους στο ΔΣ κατά 2 έδρες.

Η πραγματοποίηση συνεδρίου στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων ήταν αποτέλεσμα της καθοριστικής παρέμβασης της ΔΑΣ και των ταξικών σωματείων τα τελευταία χρόνια. Είναι κατάκτηση των ταξικών δυνάμεων το γεγονός ότι εξασφαλίσαμε τον έλεγχο των σωματείων, ότι επιμείναμε μέχρι τελικής πτώσης να διασφαλίσουμε πραγματικό συνέδριο των εργαζομένων.

Οι παρατάξεις τόσο της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ με τις εκατέρωθεν πλειοψηφούσες διοικήσεις τους έκαναν όργιο νοθείας όλα αυτά τα χρόνια.
Βγάλαμε στην φόρα τα άπλυτα τους, αναδείξαμε σε όλους τους εργαζόμενους του νομού μας περιπτώσεις Σωματείων «φαντασμάτων» που κάνανε εκλογές σε καφενέδες και σοκάκια των Τρικάλων και των ορεινών χωριών. Διαδικασίες ξένες προς την εργατική τάξη που μοναδικό στόχο είχαν την διάλυση του εργατικού κινήματος και τον σφιχταγκαλιασμό του με την εργοδοσία.

Κάτω από την πίεσή μας έγιναν πραγματικές εκλογές σε σωματεία όπου είχε διαπιστωθεί τεράστια νοθεία. Μέσα από αυτή την προσπάθεια αναδείχτηκε ότι οι πραγματικοί αντιπρόσωποι στο ΕΚΤ ήταν 106 , ενώ πριν ένα χρόνο η πλειοψηφία των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ επιχειρούσαν να πραγματοποιήσουν νόθο συνέδριο με τουλάχιστον 203 αντιπροσώπους! Το οποίο αποτράπηκε 3φορές με την καθοριστική παρέμβαση των ταξικών σωματείων.

Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ , τα ταξικά σωματεία στάθηκαν πιστοί απέναντι στις δεσμεύσεις τους στους εργαζόμενους των Τρικάλων , ώστε οι διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, να αποκτήσουν το χαρακτήρα που τους πρέπει και απαιτούν οι δύσκολες εποχές που ζούμε: ενός πραγματικού ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ Συνεδρίου, με συνέδρους – αντιπροσώπους εκλεγμένους μέσα από ζωντανές διαδικασίες, χωρίς νοθείες και αλχημείες που αλλοιώνουν τους συσχετισμούς, με τα προβλήματα της τάξης μας σε πρώτο πλάνο, μακριά από τις απαιτήσεις των εργοδοτών και των κυβερνήσεών τους.

Οι αντιπρόσωποι που ψηφίσαν τη ΔΑΣ παρά τις όποιες διαφωνίες ή επιφυλάξεις που μπορεί να έχουν με το ΠΑΜΕ, έκαναν το βήμα γιατί σκεφτήκαν ότι αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ:

– Δεν θα υπήρχαν σωματεία που μέσα σε μεγάλες δυσκολίες, με τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, συσπειρώνουν εργαζόμενους, κάνουν συνελεύσεις, συσκέψεις, γυρνάνε στους χώρους δουλειάς, ενημερώνουν, οργανώνουν, κινητοποιούν, απεργούν.

– Δεν θα υψωνόταν φωνή για κάθε παραβίαση, κάθε απλήρωτο, κάθε κόψιμο μισθού σύνταξης, κάθε εργοδοτικό έγκλημα στους χώρους δουλειάς, κάθε απόλυση, κάθε κόψιμο ρεύματος ή νερού, κάθε πλειστηριασμό λαϊκού σπιτιού.

– Δεν θα ένιωθε η πόλη ότι υπάρχει διαμαρτυρία, συγκέντρωση, απεργία, αν δεν ήταν το ΠΑΜΕ και οι συγκεντρώσεις υπαρκτών εργαζομένων.

Οι δύσκολοι ,αλλά και όμορφοι αγώνες, είναι μπροστά μας και θα τους δώσουμε μαζί για την ανασύνταξη – αναζωογόνηση, την ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος στο νομό μας, για να γίνει όπλο των εργαζομένων, φόβητρο της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της.

Σ’ αυτό τον αγώνα απλώνουμε το χέρι και σε όλους τους αντιπρόσωπους που σκέφτηκαν να ψηφίσουν τη ΔΑΣ και δεν έκαναν όμως το βήμα μπροστά στην πίεση και τις απειλές .

Απλώνουμε το χέρι σε κάθε τίμιο αντιπρόσωπο και εργαζόμενο στους χώρους δουλειάς , να συμπορευτούμε μαζί στην ανασύνταξη του κινήματος, να ανατρέψουμε μαζί το συσχετισμό δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα και το ΕΚΤ που παραμένει αρνητικός για τους εργαζόμενους, για να απαλλαγούμε από τους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που για χρόνια κάθονται στον σβέρκο των εργαζομένων . Για να βγάλουμε το κίνημά μας από το τέλμα και την αναξιοπιστία των εργοδοτικών-κυβερνητικών συνδικαλιστών που οδηγεί σε απομάκρυνση των εργαζομένων, των νέων εργαζομένων από τα σωματεία. Για να είναι το ΕΚΤ το στήριγμα όλων των εργαζομένων, ο συνάδελφός τους σε κάθε στιγμή στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά.

Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα .Μαζί συνεχίζουμε για ανασύνταξη – αναζωογόνηση, την ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή