Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χάρης Φόρος: “Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε”

Με στόχο να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, συνεχίζεται στα Trikala Basket ο σχεδιασμός ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Ο προπονητής της ομάδας, Χάρης Φόρος, φιλοξενήθηκε στο ΕΟΚ WEB RADIO  και μίλησε για τη νέα ομάδα που δημιουργήθηκε μετά τη συγχώνευση του Αιόλου/Γόμφοι με τον Ίκαρο Τρικάλων.
Αναλυτικά είπε: 
Για τις δυσκολίες που μπορεί να υπήρξαν στη δημιουργία της νέας ομάδας μετά τη συγχώνευση:
«Δεν υπήρχαν δυσκολίες να “χωρέσουμε” δύο ομάδες σε μία. Όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε καλούς παίκτες είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τους προπονητές. Υπάρχει μία δεξαμενή και στις δυο ομάδες η οποία αποτελείται από παίκτες που είναι πάρα πολύ καλοί, κι αυτό νομίζω ότι κάνει εύκολη τη δουλειά του προπονητή. Το δύσκολο θα είναι αργότερα, όταν θα προσπαθήσουμε να τους “μοντάρουμε” και να βρούμε τις λύσεις μέσα στο γήπεδο».
Για το πλάνο που υπάρχει στη μεταγραφική περίοδο και αν υπάρχει η επιθυμία να δημιουργηθεί ένα ρόστερ με μικρό μέσο όρο ηλικίας:
«Αυτή την περίοδο είμαστε στη φάση της συγκρότησης του ρόστερ. Των ανανεώσεων κάποιων συμβολαίων ενώ κοιτάμε να καλύψουμε και τα κενά που δημιουργούνται από παίκτες που δεν συμμετέχουν στο καινούργιο σχήμα. Αυτή τη στιγμή έχουν έρθει κι έχουν ανανεώσει παίκτες οι οποίοι, με εξαίρεση τον Τριανταφύλλου που είναι λίγος μεγαλύτερος, είναι σε μια καλή μπασκετική ηλικία. Φιλόδοξοι, που αποφεύγουν να κάνουν το παραπάνω βήμα. Ωστόσο, δεν είμαι αρνητικός στο να έρθουν παιδιά που στήριξαν τόσα χρόνια τις δυο ομάδες. Γενικότερα πάντως θα ήθελα να ρίξουμε, όσο μπορούμε, το μέσο όρο ηλικίας της ομάδας».
Για τον στόχο των Τρικάλων και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής την επόμενη αγωνιστική περίοδο:
«Όταν συγχωνεύονται δύο ομάδες οι οποίες πρωταγωνίστησαν την προηγούμενη χρονιά, θέλοντας και μη, στόχος της νέας ομάδας είναι να πρωταγωνιστήσει ξανά. Σίγουρα θέλουμε ο ρόλος μας να είναι πρωταγωνιστικός. Από ‘κει και πέρα βλέπουμε ότι το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ σε όλους τους ομίλους της Β’ Εθνικής. Ειδικά στο δικό μας, οι ομάδες έχουν δυναμώσει αρκετά. Έχουν έρθει πολύ καλοί παίκτες. Βεβαίως αυτό είναι καλό γιατί η μία ομάδα “τραβάει” την άλλη. Βλέπουμε ότι η κατηγορία πλέον γίνεται σε δυναμικότητα μία μικρή Α2, θα έλεγα. Αρκετοί παίκτες κατεβαίνουν κατηγορία, αρκετά παιδιά φιλόδοξα και σε καλή μπασκετική ηλικία προτιμούν την Β΄ Εθνική και θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική. Νομίζω ότι και η έδρα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο».
Για τα μηνύματα που λαμβάνουν από τον κόσμο μετά τη συγχώνευση και το γήπεδο που θα είναι η έδρα της ομάδας:
«Η έδρα της ομάδας θα είναι Κλειστό Γυμναστήριο Κατσιμήδου. Επειδή την συγκεκριμένη την έχω ζήσει ως παίκτης, γνωρίζω ότι είναι όπως πρέπει να είναι. Έχει παλμό και δίνει ώθηση στη γηπεδούχο ομάδα. Πέρσι αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, ο κόσμος δεν ακολούθησε. Υπήρχε μία διάσπαση δυνάμεων. Ελπίζουμε φέτος, κι αυτό φαίνεται από την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας, ότι θα έχει αρκετό κόσμο στο γήπεδο και νομίζω ότι θα αποτελέσει μια έξτρα δύναμη για την ομάδα των Τρικάλων».
Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή