Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χασισοφυτεία με 373 δέντρα σε δυσπρόσιτη περιοχή στην Αγιά Λάρισας

Φυτεία με 373 δέντρα χασίς εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προχωρώντας μάλιστα στη σύλληψη δυο ανδρών οι οποίοι – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – την ώρα της εφόδου των αστυνομικών εργαζόταν στη χασισοφυτεία.

Η φυτεία εντοπίσθηκε σε δυσπρόσιτη περιοχή μεταξύ Καλαμακίου και Ελάφου του δήμου Αγιάς με τους αστυνομικούς  της Δίωξης Ναρκωτικών να την προσεγγίζουν μετά από πεζοπορία μιας ώρας περίπου με τους καλλιεργητές να έχουν λάβει όλα τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας ενώ η οδική πρόσβαση στην πλησιέστερη περιοχή είχε  αποκλεισθεί με τη ρίψη δέντρου στον αγροτικό δρόμο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η φυτεία ήταν χωρισμένη σε τέσσερις χώρους, έκτασης περίπου 150 – 200 μ2 ο κάθε ένας ενώ το ύψος των δενδρυλίων έφθανε έως και το ένα μέτρο. Η φυτεία είχε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας έτσι ώστε να μην διακρίνεται από αέρος ενώ χαρακτηριστικό της δράσης των δυο συλληφθέντων ήταν πως διέμεναν στην περιοχή σε ένα πρόχειρο κατάλυμα που λειτουργούσε και ως «παρατηρητήριό» τους. Με την αποστολή τους να αφορά στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων χασίς σε μια περιοχή όπου για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια εντοπίζεται χασισοφυτεία.

Μάλιστα από τα πρώτα ευρήματα (αυτοσχέδια αποξηραντήρια κλπ) των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών φαίνεται πως η φυτεία λειτουργούσε από καιρό και αρδεύονταν με νερό που «έκλεβαν» οι δράστες από άλλη περιοχή.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας θα εξετασθεί η όντως ενδιαφέρουσα διάσταση της διαμονής των δραστών στη δυσπρόσιτη περιοχή αποκομμένοι από τα γύρω χωριά με μοναδική αποστολή την καλλιέργεια χασίς στη φυτεία.

Οι συλληφθέντες, Αλβανοί υπήκοοι ηλικίας 33 και 34 ετών, με την κατηγορία, μεταξύ άλλων της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. Ο ένας εκ των δυο δραστών στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης πήδηξε σε ρέμα λόγο για τον οποίο διακομίστηκε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου – μετά από ιατρικές εξετάσεις – αποδείχθηκε δεν είχε τραυματισθεί. Σύμφωνα τέλος με τις ίδιες πηγές οι δυο συλληφθέντες βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα.

larisanew.gr

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή