ΕλλάδαΚοσμος

Χιλιάδες προσέρχονται στη Μητρόπολη Αθηνών για τον ύστατο χαιρετισμό στο Μίκη Θεοδωράκη

7 Sep 2021

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προσέλευση του κόσμου στη Μητρόπολη για το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών αποχαιρετούν τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, εκφράζουν το σεβασμό τους προς το πρόσωπό του. Είναι ο Πέτρος, η Σοφία, ο κ. Γιάννης, ο κ. Θεόδωρος… Είναι χιλιάδες Έλληνες.., που έχουν λίγες τελευταίες λέξεις για το μέγα Μίκη Θεοδωράκη.

«Μεγάλη λύπη για όλους τους Έλληνες, ακόμα και για τους νέους, ειδικά για όσους τον ακούγαμε», αναφέρει ο 18χρονος Πέτρος προσθέτοντας: «Μακάρι να μπορούν να ξαναβγούν τέτοιοι άνθρωποι. Πραγματικά κινητοποίησε μια ολόκληρη γενιά. Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν μια ολόκληρη Ελλάδα».

«Ήταν ένας μεγάλος δημιουργός και ένας καλός άνθρωπος. Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ. Ήρθαμε να τον αποχαιρετίσουμε στο τελευταίο του ταξίδι», δήλωσε φανερά συγκινημένη η κ. Σοφία.

Στα Χανιά ωστόσο κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη

Για την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο μουσικοσυνθέτης, ο κ. Γιάννης τονίζει: «Δεν υπάρχει σύγκριση. Θα μεταβιβάζουμε αιωνίως την ιστορία και το έργο του. Θα ακούμε τα τραγούδια του μέχρι να πεθάνουμε τόσο εμείς όσο και οι επόμενες γενιές».

Ο Μίκης Θεοδωράκης ενέπνευσε με το έργο του τον ελληνικό λαό. «Όλα αυτά που έχει πει είναι ανεξάντλητα. Η ζωή του ήταν μυθιστορηματική», αναφέρει η κ. Μαρία προσθέτοντας ότι «τράβηξε πολλά βασανιστήρια, πολέμησε για την ελευθερία, ανέδειξε την Ελλάδα διεθνώς με τα τραγούδια του. Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος;».

«Τιμούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα. Αν υπήρχαν άλλα δέκα άτομα σαν τον Μίκη Θεοδωράκη, θα ήταν τελείως διαφορετική η Ελλάδα», είπε ο κ. Θεόδωρος επισημαίνοντας το μεγαλείο του καλλιτέχνη.

Άλλοι είπαν «αντίο» στον μεγάλο μουσικό δίχως πολλούς χαρακτηρισμούς αφού «τα έχει πει όλα ο Μίκης. Ήρθαμε να τον αποχαιρετήσουμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον προεδρικό θώκο των Δαναών ο Φρύδας

Στον προεδρικό θώκο των Δαναών ο Φρύδας

Ο Βαγγέλης Φρύδας αναλαμβάνει πρόεδρος στους Δαναούς Τρικάλων, στοχεύοντας σε αγωνιστική άνοδο και ισχυρό αποτύπωμα στο μπάσκετ …
Ήρωες και ξωτικά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Ήρωες και ξωτικά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Ξεκίνησε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης με δράσεις για παιδιά κάθε ηλικίας …
Οδοφράγματα και έργα οπτικών ινών σε κεντρικό δρόμο των Τρικάλων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα λόγω έργων ΔΕΗ, ΔΕΥΑΤ και οικοδομών

Προσωρινές διακοπές και στενώσεις δρόμων σε κεντρικά σημεία της πόλης από 3 έως 5 Ιουλίου …
Με επιτυχία η τελετή λήξης του ΕΛΟΚ στα Μεγάλα Καλύβια

Με επιτυχία η τελετή λήξης του ΕΛΟΚ στα Μεγάλα Καλύβια

Παράδοση, μουσική και χορός στην αυλή του ανακαινισμένου Δημοτικού Σχολείου …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.