Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και Δήμος Πύλης: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»

Γράφει ο Περικλής Μητρονάτσιος

Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε συνεχώς στον ηλεκτρονικό τύπο διάφορα θέματα που έχουν να κάνουνε με την ορθολογική διαχείριση του δήμου, καθώς και των επιχειρήσεων αυτού. Μία από αυτές είναι το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σωστή βάση, προκειμένου να κατανοήσουν όλοι οι πολίτες το πρόβλημα που υπάρχει στο δήμο μας.

Μετά τις καταστροφές που υπέστη ο δήμος Πύλης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και εν μέσω εκλογών, ο δήμαρχος Πύλης διατυμπανούσε παντού για την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων από τη θεομηνία, καθώς και των ζημιών στις υποδομές του Δήμου.

Όπως φάνηκε όμως, το μόνο που πίεζε τότε ο δήμαρχος στην κεντρική πολιτική σκηνή και στους εκλεγμένους βουλευτές ήταν η προσωπική του σωτηρία και όχι η σωτηρία του δήμου, όπως και αποδείχθηκε στην πορεία, μιας και ο δήμος μας από ότι φαίνεται, ΔΕΝ παίρνει ούτε ένα ευρώ και ΔΕΝ χαρακτηρίζεται ούτε καν πληγέντας!

Έτσι, μετά τις εκλογές πολύ πρόχειρα και χωρίς καμία μελέτη ακούσαμε το δήμαρχο μας να ζητά περί τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ για αποκατάσταση ζημιών, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου για 1,5 εκατομμύριο ευρώ, και εν τέλει καταλήγουμε να μην λαμβάνουμε τίποτα.

Φτάνοντας στην καρδιά του χειμώνα και ενώ ο νομός Τρικάλων είναι έτοιμος να υποδεχθεί το μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών στην Ελλάδα, γεννάται θέμα βιωσιμότητας του χιονοδρομικού κέντρου.

Ήδη το 2019 με έγγραφό μου, ζητάω από το δήμο Πύλης να μου δώσει και να απαντήσει υπεύθυνα για τη στατική επάρκεια συγκεκριμένων πυλώνων του αναβατήρα (lift) του χιονοδρομικού κέντρου. Φυσικά τότε, χωρίς καμία υπεύθυνη απάντηση, είπαν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Τώρα, μετά τη θεομηνία, ακούμε -δια στόματος του προέδρου της μονομετοχικής- ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο χιονοδρομικό κέντρο και ότι απαιτούνται αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την αποκατάσταση του και την ομαλή λειτουργία του.

Όλα αυτά βέβαια, χωρίς καμία μελέτη από κάποιον ειδικό ή από τις τεχνικές υπηρεσίες. Προσωπικά όλο το καλοκαίρι σε δημοτικά συμβούλια ασχολήθηκα αρκετές φορές με το χιονοδρομικό κέντρο και τόνισα ότι επίκεινται προγράμματα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε.

Αυτή τη στιγμή τρέχει πρόγραμμα από το υπουργείο τουρισμού, άμεσα χρηματοδοτούμενο, με το οποίο μπορούμε να αναπλάσουμε όλο το χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και το σαλέ με επιδότηση που θα αγγίξει το 100% μέσα από δημόσιες επενδύσεις.

Σας παραθέτω το πρόγραμμα προκειμένου όλοι να μπορέσετε να καταλάβετε το ποσό ανίκανη είναι η δημοτική αρχή να διαχειριστεί σοβαρά τα πράγματα και τις καταστάσεις που τους παρουσιάζονται.

Βέβαια αν ήταν κανένα πρόγραμμα που θα αφορούσε τις προσωπικές τους επιχειρήσεις ή τίποτα αποζημιώσεις για πνιγμένα ζώα από τη θεομηνία, θα ήταν οι πρώτοι που θα τα χαν πάρει.

Σας επισυνάπτω λοιπόν την προκήρυξη που αφορά το χιονοδρομικό κέντρο και που εμείς τη χάνουμε, όπως φυσικά έχουμε χάσει δεκάδες προγράμματα(!) και θα συνεχίσουμε να χάνουμε ευκαιρίες, όσο διαχειρίζονται το δήμο άτομα που κρίνονται εκ του αποτελέσματος, ΜΗ ικανά.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΗΤΡΟΝΑΤΣΙΟΣ
Δημοτικός σύμβουλος

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά από εβδομάδα η συντήρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή