Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χορεύουν οι Αργιθεάτες του ν. Τρικάλων

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων εδώ και 42 χρόνια από την ίδρυσή του συνεχίζει ποικιλοτρόπως να διατηρήσει τη λαϊκή Παράδοση και να την μεταδώσει στις νεότερες γενιές. Η Αργιθεάτικη  δημοτική μουσική καθώς και οι χοροί όπως ο “κλειστός” χορός είναι ξεχωριστοί στην Ελλάδα.

Στις 15 Ιανουαρίου 2023 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο κέντρο “Πύλης Μέγαρο” Τρικάλων-Πύλης) θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Αργιθεατών.

Θα μας διασκεδάσουν νέα παιδιά από την Αργιθέα, έχουν σπουδάσει μουσική και πρέπει να τους βοηθήσουμε. Οι μουσικοί είναι: Βασίλης Μπακογιάννης (κλαρίνο), Γρηγόρης Παπαδήμας (τραγούδι), Παναγιώτης Παππάς (βιολί), Γεώργιος Θεοδωρίδης (λαούτο) και Παναγιώτης Νάκος (κρουστά).

Τα χορευτικά του Συλλόγου θα μας παρουσιάσουν εντυπωσιακό πρόγραμμα με δρώμενο “το αμίλητο νερό” ένα Πρωτοχρονιάτικο έθιμο για να μάθουν οι νέοι και να θυμηθούν οι παλιοί.

Θα υπάρχει πλούσια λαχειοφόρος με 310 δώρα. Θα φύγουν όλοι με ένα δώρο. Στην ειδική κλήρωση τα ήδη κερδισμένα λαχεία θα κληρωθούν πάλι για τα 10 μεγάλα-μεγάλα δώρα. Ο χορός γίνεται υπό την αιγίδα των χορηγών Επαγγελματιών Τρικάλων.  Στη λαχειοφόρο θα πουληθούν μόνο 300 λαχεία!!!

Τα δώρα είναι προσφορά την καταστημάτων των Τρικάλων για το δραστήριο Σύλλογο των Αργιθεατών Τρικάλων.

Σας περιμένουμε για ένα αυθεντικό γλέντι γεμάτο παράδοση, κέφι και χορό!!

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή