Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χωριό δεν είναι μόνο για τα πανηγύρια…

Όσα θα πρέπει να λάβουν υπόψη οι υποψήφιοι των Τρικαλινών δήμων

Έχουν αρχίσει εδώ και καιρό οι ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων όπως επίσης και οι επισκέψεις στα χωριά για τα πανηγύρια και τις συναθροίσεις που είναι αθρόες το διάστημα αυτό λόγω και της επιστροφής αρκετών στα χωριά τους για διακοπές.

Το Trikalanews.gr έχει καλύψει αρκετές από όλες αυτές τις συνάξεις και πολιτικές επισκέψεις και η αλήθεια είναι ότι αυτό που κέρδισε την προσοχή μας, είναι η σκέψη και η μελαγχολία των ελάχιστων συμπολιτών μας που μένουν μόνιμα στις μικρές ξεχασμένες πατρίδες.

Γνωρίζουν ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο, θα επιστρέψουν σε μια ζωή που τα παραθυρόφυλλα θα κλείσουν, οι δρόμοι θα αδειάσουν και όλοι θα επιστρέψουν στον ρυθμό των πόλεων. Κάποια χωριά δε θα κλειδώσουν κυριολεκτικά την πόρτα, και θα δώσουν το κλειδί σε κάποιο φύλακα.

Ακόμη και χωριά που βρίσκονται μια ανάσα από οργανωμένα αστικά κέντρα τείνουν να αδειάσουν από ζωή, με την καλύτερη περίπτωση, ελάχιστοι ηλικιωμένοι να έχουν απομείνει πίσω.

Τα χωριά λοιπόν δεν είναι μόνο για τα πανηγύρια. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αρκετών προέδρων και φορέων, δεν αρκούν ούτε και οι λίγες υποδομές μιας πλατείας, ενός δρόμου. Ίσως θα πρέπει  οργανωμένα πλέον να διεκδικήσουμε τη δυνατότητα να ζωντανέψουν ξανά οι μικρές κοινότητές μας.

Να αποκτήσουν ζωή, μέλλον. Οι υποψήφιοι λοιπόν θα πρέπει να είναι μπροστάρηδες σε αυτή την προοπτική και όχι απλά να περιφέρονται στη θερινή προεκλογική κούρσα.

Σχολεία, ιατρική περίθαλψη όλο τον χρόνο, κίνητρα για να ανοίξουν ξανά τα σπίτια, να μπορεί να στηθεί μια αξιοπρεπής καθημερινότητα ώστε να μην βλέπουμε μόνο ως θέρετρα τα χωριά μας, αλλά ως κοιτίδες του αύριο, όπου θα μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και τον τόπο μας, που όλο και περισσότερο μικραίνει.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή