Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις τα ερωτήματα που κατέθεσε ο συνδυασμός του Μιχάλη Μπαγιώτη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Φαρκαδόνας

Από «Νέο Ξεκίνημα»

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις τα ερωτήματα που κατέθεσε ο συνδιασμός του Μιχάλη Μπαγιώτη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Φαρκαδόνας

Δεν έλαβαν ουσιαστικές απαντήσεις από πλευράς Δημοτικής Αρχής Φαρκαδόνας τα ερωτήματα που κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της 31ης  Ιανουαρίου, η δημοτική παράταξη «Νέο Ξεκίνημα».

Εκείνο που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ήταν το γεγονός ότι η συνεδρίαση δεν καταγραφόταν με ηλεκτρονικό τρόπο, καθώς υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στην μικροφωνική, με ότι αυτό συνεπάγεται, πράγμα που διατυπώθηκε από το «Νέο Ξεκίνημα» και τα μέλη της.

Ο κύκλος των ερωτήσεων άνοιξε από τον επικεφαλής της παράταξης, Μιχάλη Μπαγιώτη, ο οποίος ήρθε να σταθεί στο θέμα των αδέσποτων ζώων, το οποίο έχει ειπωθεί αρκετές φορές στις συνεδριάσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, παρά το πλήθος επιθέσεων και τραυματισμών πολιτών, ακόμη και παιδιών.

Ο επικεφαλής της παράταξης ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με τα αδέσποτα, καθώς το πρόβλημα, αντί να παρουσιάζει σημάδια ύφεσης, αντιθέτως οξύνεται.

Απαντώντας ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, σημείωσε ότι ο αριθμός των αδέσποτων αγγίζει τις 4.000. Για να εφαρμοστούν τα οριζόμενα από το νόμο, απαιτείται τεράστιο κόστος για κάθε αδέσποτο, στο οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο Δήμος. Προς το παρών, ο Δήμος δεν μπορεί να πράξει κάτι.

Θεόδωρος Λακιάρας  

Στην γέφυρα που συνδέει τις κοινότητες της Κρήνης και Παναγίτσας και στα σχολικά κτήρια που υπέστησαν ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη, τα ποσά που δαπανήθηκαν για την αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς, καθώς επίσης και για το θέμα της επσιτροφής των χρημάτων από το Δήμο Φαρκαδόνας προς την περιφέρεια από την ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Λακιάρας.

Σχετικά με την γέφυρα, που είχε υποστεί μεγάλη ζημιά από την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου, κι είχε αποφασιστεί η μη διέλευση οχημάτων, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ζήτησε να ενημερωθεί, για τι εξελίξεις υπάρχουν, αν γέφυρα είναι κλειστή ή ανοιχτή και αν υπάρχε κάποιο επίσημο πόρισμα που να ανεφέρει το πρόβλημα. Η απάντηση που έλαβε από τον δήμαρχο ήταν ότι η γέφυρα ελέγχθηκε από την Περιφέρεια και το υπουργείο Υποδομών, παραμένει κλειστή και η αποκατάσταση της ζημιάς θα γίνει από το υπουργείο.

Για το θέμα των έξι σχολείων της Φαρκαδόνας, που υπέστησαν ζημιές και τα μαθήματα γίνονται σε όμορα διδακτήρια του Δήμου, ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των ζημιών και την επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς είναι θέμα υπουργείου. Κι όλα αυτά όταν σε σχολεία του γειτονικού νομού Λάρισας που επλήγησαν από τις πλημμύρες, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν προ δεκαπενθημέρου, και οι μαθητές επέστρεψαν στα διδακτήρια (σ.σ. σχολεία Φαλάνης Λάρισας).

Για το θέμα των σχολείων που υπέστησαν ζημιές από το σεισμούς του 2021, ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα δοθεί γραπτή απάντηση.

Για το θέμα της επιστροφής των χρημάτων από την ενεργειακή αναβάθμιση αλλά κυρίως σε ποιόν-ους αναλογούν ευθύνες για την επιλογή του λέβητα φυσικού αερίου – υγραερίου, δεν δόθηκε σαφή απάντηση. Όπως φυσικά και τι θα γίνει με τον λέβητα, ο οποίος πλέον βρίσκεται στην αποθήκη του Δημοτικού Σχολείου.

Δέσποινα Καπνουτζή – Σπήλιου

Στο θέμα των κοντέινερ που θα φιλοξενήσουν πλημμυροπαθείς του Δήμου Φαρκαδόνας αναφέρθηκε η δημοτική σύμβουλος, Δέσποινα Καπνουτζή – Σπήλιου. Ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις για να λάβει την απάντηση ότι μέχρι και σήμερα στο Δήμο Φαρκαδόνας έχουν μεταφερθεί 37 οικίσκοι, 20 αναμένεται να έρθουν προσφορά μιας εταιρίας, 10 αναμένονται από την περιφέρεια ενώ για 100 επιπλέον δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση. Να σημειωθεί ότι κατατέθηκαν 200 αιτήσεις για λήψη οικίσκων.

Το δεύτερο ερώτημα από την ίδια κατατέθηκε για το θέμα της καταγραφής των Ελληνοποντίων της Φαρκαδόνας. Όπως της ανέφεραν η καταγραφή έγιναν για να δουν πόσα άτομα διαβιούν στον οικισμό, πόσο είναι δικαιούχοι στεγαστικής αποκατάστασης και πόσα σπίτια απομένουν στον οικισμό, όπισθεν του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας.

Σχετικά με το θέμα της λειτουργίας του ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι προς το παρών δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Δήμος Μανιώτης

Το αίτημα για την ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Φαρκαδόνας επανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Δήμος Μανιώτης. Μίλησε για την αναγκαιότητα της μετάδοσης μιας και πολλοί συνδημότες βρίσκονται εκτός Ελλάδας και θέλουν να ενημερώνονται, αλλά και πολλοί συνδημότες που λόγο των πλημμυρών βρίσκονται μακριά από την έδρα του Δήμου.

Ο δημοτικός σύμβουλος έλαβε τη δέσμευση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Κουκώνη, ότι από την επόμενη συνεδρίαση θα υπάρχουν εξελίξεις επί του αιτήματος.

Ως «Νέο Ξεκίνημα» δεσμευόμαστε ότι ασκούμε μια γόνιμη και ουσιαστική αντιπολίτευση για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες και τους κατοίκους – συνδημότες μας. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν ακόμη και μέσα από το δημοτικό συμβούλιο να μας φιμώσουν δεν καταφέρουν. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε κοντά στα προβλήματα των συνδημοτών μας, ασκώντας κάθε μορφή πίεσης που θα φέρει αποτελέσματα.  

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή