Χωρίς σχέδιο και μέτρα προστασίας η επαναλειτουργία των δικαστηρίων

Η κυβέρνηση βιάζεται να απελευθερώσει τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, προετοιμάζει μπαράζ πλειστηριασμών Α κατοικίας.

Την ίδια ώρα που το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σχεδόν στην κορύφωσή του με τα κρούσματα καθημερινά να ξεπερνούν τις 4000 και στα νοσοκομεία της χώρας να μην υπάρχουν πλέον διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ, το λιανεμπόριο και η εστίαση να παραμένουν στην ουσία κλειστά με ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες, οι Τράπεζες και τα funds με την συνεργασία της κυβέρνησης της Ν.Δ και του αρμόδιου Υπουργού, αποφασίζουν να δώσουν το τελικό χτύπημα.

Η απόφαση για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων από την Τρίτη 06/04/2021 γίνεται χωρίς κανένα σχέδιο εφαρμογής των αναγκαίων μέτρων προστασίας από την Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι η πανδημία μαίνεται εδώ και περισσότερο από 1 χρόνο.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά απόδειξη της πλήρους αδιαφορίας που έχει επιδείξει από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση σε σχέση με το ότι για λόγους δημοκρατίας θα έπρεπε έγκαιρα να έχει βρεθεί τρόπος ώστε η δικαιοσύνη να λειτουργεί, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας για τους φορείς της δικαιοσύνης.

Παράλληλα, επιδείκνυε πρωτοφανή αναλγησία απέναντι στην ανάγκη σοβαρής οικονομικής στήριξης της πλειοψηφίας των δικηγόρων.

Από την αταραξία της βγήκε μόλις για να απελευθερώσει βιαστικά τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, ώστε, μαζί με το νέο πτωχευτικό νόμο, να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το επερχόμενο μπαράζ κατασχέσεων, εξώσεων και μαζικών πλειστηριασμών, ακόμη και πρώτης κατοικίας.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία ακολούθησε την ψήφιση του ν. 4790/2021 κατά διαφοροποίηση από τις προηγούμενες ΚΥΑ δεν περιέχει διάταξη αναστολής διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ένα και μοναδικό πράγμα. Ανοίγει ο δρόμος για την διενέργεια πλειστηριασμών.

Αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι χθες οι Τράπεζες με απόλυτο κυνισμό μέσα στην πανδημία κοινοποιούσαν διαταγές πληρωμής στους οφειλέτες «για να λάβουν γνώση» δεν είναι δύσκολο να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι γνώριζαν-αν όχι επέβαλλαν- ότι πολύ σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για να πάρουν ότι μας έχει απομείνει.

Αυτό όμως πολύ λίγο απασχολεί την κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως την επαφή με την ζοφερή πραγματικότητα.

Αυτό που προέχει είναι η υλοποίηση του σχεδίου Πισσαρίδη για την εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την πλήρη εξαθλίωση του απλού πολίτη.

Ακολουθεί η εφαρμογή του Πτωχευτικού Κώδικα ο οποίος προβλέπει ότι αν θέλεις να κρατήσεις το σπίτι σου θα πληρώνεις ενοίκιο στην Τράπεζα και μετά από χρόνια θα μπορείς να το αγοράσεις στην τιμή που θα προτείνει αυτή χωρίς να μπορείς να το διαπραγματευθείς.

ΠΕΡΥ ΧΑΡΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ- ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Ανατροπές στα επιδόματα: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Ανατροπές στα επιδόματα: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Νέα κριτήρια χορήγησης και αλλαγές σε επίδομα ανεργίας, παιδιού, ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και στέγασης …
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους του eΕΦΚΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους του eΕΦΚΑ

Επιδοτούμενες διακοπές για συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ – Αιτήσεις από 15 Ιουλίου 2024 …
Καύσωνας προκαλεί στρέβλωση σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα

Καύσωνας προκαλεί στρέβλωση σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα

Διακοπή δρομολογίων του προαστιακού σιδηροδρόμου μεταξύ Πάτρας – Ρίου λόγω υψηλών θερμοκρασιών …
Έφυγε από τη ζωή η Ελευθερία Μπαταβάνη

Έφυγε από τη ζωή η Ελευθερία Μπαταβάνη

Κηδεύουμε την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία, Ελευθερία Χαρ. Μπαταβάνη, σε ηλικία 78 ετών …