Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρ. Μιχαλάκης: Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε την αρδευτική θωράκιση της Π.Ε. Τρικάλων

Το πλάνο τους για τα μεγάλα αρδευτικά έργα στην περιοχή των Τρικάλων ξεδιπλώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Π.Ε. Τρικάλων, το οποίο μάλιστα τέθηκε επί τάπητος και στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε η επαναδημοπράτηση των αρδευτικών δικτύων της Π.Ε. Τρικάλων, ενός μεγάλου και σημαντικού έργου ύψους 12 εκατ. ευρώ, με τον προγραμματισμό να προβλέπει το άνοιγμα των προσφορών των ενδιαφερομένων στις 8 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Στη συζήτηση αναλύθηκε ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για όλα τα μεγάλα έργα που στοχεύουν να θωρακίσουν αρδευτικά τη Θεσσαλία, και ειδικότερα όσον αφορά την περιοχή μας, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο φράγμα Ληθαίου, όπου βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης η μελέτη αρδευτικών δικτύων για να δρομολογηθεί η ένταξή του στο νέο ΠΑΑ, αλλά και στο φράγμα Νεοχωρίτη. Παράλληλα, ζητήθηκε η ένταξη και άλλων ιδιαίτερα σημαντικών αρδευτικών έργων, όπως είναι τα φράγματα Πύλης, Γριζάνου και Αχλαδοχωρίου, η υλοποίηση των οποίων αναμένεται να δώσει σημαντική ανάσα στα ζητήματα άρδευσης της ευρύτερης περιοχής.

Αναφερόμενος στη συνάντηση ο Χρήστος Μιχαλάκης υπογράμμισε πως «η σωστή διαχείριση και η ποιότητα των υδάτων, η εξοικονόμηση πόρων και η ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος, αποτελούν κομβική προτεραιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Π.Ε. Τρικάλων. Έχοντας καταρτίσει ένα στρατηγικό σχέδιο, το οποίο κοιτά στο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τις ενεργειακές εξελίξεις, προχωράμε στην υλοποίησή του εντάσσοντας νέα έργα και προγραμματίζοντας τα επόμενα βήματα, έτσι ώστε να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά, προς όφελος των πολιτών και του αγροτικού κεφαλαίου.

Στη συνάντηση με τον κ. Παπαγιαννίδη, είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε το πλάνο μας και να ζητήσουμε την ένταξη νέων σημαντικών αρδευτικών έργων στον προγραμματισμό που γίνεται, αλλά και να ανακοινωθεί, εκτός των υπολοίπων μεγάλων έργων, και η επαναδημοπράτηση των αρδευτικών δικτύων της Π.Ε. Τρικάλων.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο σχεδιασμός που υλοποιεί εδώ και χρόνια η Περιφέρεια, με τον Κώστα Αγοραστό να έχει διαβλέψει τις εξελίξεις και να βάζει ξεκάθαρες προτεραιότητες, αποδίδει καρπούς, με κερδισμένη τη Θεσσαλία και Τρίκαλα».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή