Χρήστος Μιχαλάκης: Είμαστε παρών στηρίζοντας τις προσπάθειες ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Άριστες εντυπώσεις άφησε το «Μεγάλο Καραγκούνικο Πανηγύρι»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου το «Μεγάλο Καραγκούνικο Πανηγύρι», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Πολλές συμμετοχές, Καραγκούνες και Καραγκούνηδες, πλήθος κόσμου, παράδοση, ήθη και έθιμα και φυσικά καραγκούνικο γλέντι, σφράγισαν μία ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση της Ένωσης Καρακούνηδων Ν. Τρικάλων, που άφησε άριστες εντυπώσεις.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την μεγάλη συμμετοχή και την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, την μεγάλη συμβολή του οποίου στην υλοποίησή της, αναγνώρισαν οι διοργανωτές, ευχαριστώντας τον για την διαχρονική στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια στις προσπάθειές τους.

«Πρόκειται για μία πολύ όμορφη εκδήλωση, όπου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να περάσει καλά, αλλά και μέσα από τα δρώμενα να έρθει σε επαφή με την λαϊκή μας παράδοση, να κάνει ένα μοναδικό ταξίδι στο παρελθόν του τόπου μας, στα ήθη και έθιμά μας, να δει την αρμονική σύνδεση του χθες με το σήμερα.

Η παρουσία του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού στην εκδήλωση δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον της Περιφέρειας και την στήριξη αυτών των προσπαθειών, που στόχο έχουν την διατήρηση των παραδόσεων, ώστε να μην χαθεί στη λήθη του χρόνου ο λαϊκός μας πολιτισμός.

Είμαστε παρών, μέσα από την υλοποίηση και υποστήριξη εκδηλώσεων, μέσα από δεκάδες έργα που αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, ώστε να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε το ανεξάντλητο πολιτιστικό μας απόθεμα», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Μία οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Πάτρα, όταν μια 38χρονη γυναίκα που ήταν έγκυος στον όγδοο μήνα υπέστη τρεις ανακοπές καρδιάς …
Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Οι φορολογούμενοι που δεν θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους εγκαίρως απειλούνται με βαριά πρόστιμα και προσαυξήσεις …
Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή σήμερα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κοιμητήριο του Γριζάνου …