Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρήστος Σιμορέλης: Ας μιλήσουμε με real news

Η ΝΔ συνεχίζει την προεκλογική της εκστρατεία πατώντας σταθερά στις τακτικές της διαστρέβλωσης ,της παραπληροφόρησης και της πολιτικής τρομοκρατίας.

Ο κ.Σκέρτσος , ο εκπρόσωπος της ΝΔ  διατυμπανίζει  παραποιημένα δέκα σημεία  του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τα fake news. Αυτός που  όλη την προεκλογική περίοδο γύριζε από κανάλι σε κανάλι με ένα  ψευτοέγγραφο, εκτυπωμένο στο σπίτι του,  αποκαλώντας το έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας απέναντι του τους πληρωμένους δημοσιογράφους που ουδείς  τόλμησε να του φέρει αντίρρηση για τα πλαστά στοιχεία. Βέβαια το ψέμα του κατέρρευσε αφού αποδείχτηκε πως  ούτε επίσημη έκθεση υπήρξε, ούτε γνωμοδότηση από το Γενικό Λογιστήριο αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την πολιτική  τους, αλλά και για τους στρατευμένους και φιμωμένους με χρήμα δημοσιογράφους.

Κάνεις δε βρέθηκε να ρωτήσει τον «καλά πληροφορημένο » κ. Σκέρτσο γιατί δεν έχουν ακόμα φορολογηθεί τα υπερκέρδη, όπως συμβαίνει σε όλα τα κράτη της Ε.Ε., πού θα βρει τα λεφτά ο Μητσοτάκης για να χρηματοδοτήσει το προγράμματός του, που προβλέπει μονάχα ελαφρύνσεις και όχι φορολόγηση  στα πολύ ψηλά εισοδήματα, αν θα συνεχίσει την αφαίμαξη των πολιτών   με την έμμεση φορολογία, γεγονός που οδήγησε σε ρεκόρ υπερεσόδων …εκεί θα ακούγαμε πραγματικά feke news στις απαντήσεις του.

Ας παραθέσω λοιπόν  το πραγματικό φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ :

  • Φορολόγηση των υπερκερδών διυλιστηρίων και εταιρειών ενέργειας που ξεπέρασαν τα 6 δις. ευρώ το προηγούμενο έτος, ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία,
  • θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στον ενεργειακό τομέα στο 5%,
  • μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα,
  • μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%,
  • αύξηση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ
  • κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

αλλά  και  μια σειρά ακόμη στοχευμένων και κοστολογημένων μέτρων που προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Για σας κ. Σκέρτσο, πρώην γενικέ διευθυντή του ΣΕΒ, του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων

Χρήστος Σιμορέλης
Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή