Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στις Φυλακές Τρικάλων

Στον πολυχώρο εκδηλώσεων των φυλακών πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργάνωσαν από κοινού το Σωφρονιστικό Κατάστημα και το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρικάλων.

Παρουσία αρκετών προσκεκλημένων , αλλά και εργαζομένων του Καταστήματος, οι κρατούμενοι , εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ οι περισσότεροι, παρουσίασαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, εκτός από χριστουγεννιάτικές κατασκευές και ημερολόγια , ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ «Πρωτοχρονιά στον κόσμο», ένα ταξίδι νοσταλγίας στις χώρες καταγωγής τους μέσα από εικόνες, τραγούδια και πρωτοχρονιάτικα έθιμα του τόπου τους.

Στη συνέχεια, αφού αποχαιρέτησαν το 2022 με ένα τραγούδι αφιερωμένο στη Μικρασιατική καταστροφή, η θεατρική ομάδα του ΣΔΕ , πραγματικά «έκλεψε την παράσταση» με μια χριστουγεννιάτικη δραματοποιημένη ιστορία («Ο ξένος των Χριστουγέννων» ) που συγκίνησε πολλούς από τους παριστάμενους και τους μετέδωσε με έντεχνο τρόπο το μήνυμα των κρατουμένων για το μεγάλο ζήτημα του «μετά τη φυλακή» .

Η συγκίνηση όμως γρήγορα έδωσε τη θέση της στη χαρά και στη διασκέδαση.

Τα στολισμένα τραπέζια γέμισαν από κάθε λογής εδέσματα , φαγητά και γλυκά που είχαν ετοιμάσει οι κρατούμενοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης «Μαγειρική τέχνη-Ζαχαροπλαστική του ΚΕΚ της Δ.ΥΠ.Α Λάρισας, που λειτουργεί εντός των Φυλακών Τρικάλων, ενώ το εξαιρετικό συγκρότημα λαϊκής μουσικής «ΤΡΙΚΚΙ ΤΡΙΟ (Χρυσή Παπαγιαννούλη, Γιώργος Μπαμπάνης, Τάσος Γιαννούσης με τη φιλική συμμετοχή του Γιώργου Παπαδόπουλου) προσέφερε πολύ όμορφες στιγμές με μουσική τραγούδι και χορό.

Τόσο η Διευθύντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος Τρικάλων Μαρία Λύτσιου, όσο και η Αναπ. Διευθύντρια του σχολείου Μαρία Μουτσάκη απευθύνουν θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Τρακαίων, και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λάππα, και τον υπεύθυνο του κέντρου ’Ερευνας – Μουσείου Τσιτσάνη κ. Στέλιο Καραγιώργο, που στήριξαν έμπρακτα την εκδήλωση .

Ευχαριστούν επίσης όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση , εκπροσώπους της Εκκλησίας, της πολιτικής, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Γ.Ε.Χ.Α, του Φ.Ι.Λ.Ο.Σ και άλλους αγαπητούς φίλους και συνεργάτες.

Είναι πολύ σημαντικό για τους κρατούμενους να βλέπουν την παρουσία της κοινωνίας ζωντανή μέσα σε αυτή την αλγεινή παρένθεση της ζωής τους. Με τον τρόπο αυτό γεμίζουν δύναμη κι ελπίδα, στοχεύοντας πιο καθαρά στην επανένταξη και την επανεκκίνηση της ζωής με νέους όρους.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή