Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια για ζευγάρι μέσα στο δάσος

Καμιά φορά οι αποδράσεις στη φύση δεν έχουν την κατάληξη που περιμένουμε. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν έχουμε λάθος πλοήγηση από τα ηλεκτρονικά μέσα, ή πάρουμε λάθος οδηγίες από ανθρώπους που δεν είναι η δουλειά τους αυτή.

Στην περίπτωση ζευγαριού από την Αθήνα, συνέβησαν και τα δύο το απόγευμα της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων (26/12), με αποτέλεσμα ο δρόμος για το Καρπενήσι να φαίνεται ότι περνά από την πανέμορφη, αλλά δύσβατη Σαράνταινα!

Η εκδρομή λοιπόν κατέληξε σε περιπέτεια για το ζευγάρι, καθώς βρέθηκαν με το τζιπ τους πάνω από τα Πουγκάκια του δήμου Μακρακώμης, πέρα και από τον οικισμό «Βλάχικο», όπου ξεκινά το δάσος της Σαράνταινας. Ο οδηγός πήρε λάθος διαδρομή και αντί να βρεθεί στα Πουγκάκια από όπου θα έφτανε στη σήραγγα του Τυμφρηστού βρέθηκε να ανεβαίνει το δάσος σε κακοτράχαλα μονοπάτια.

Σε κάποιο στενό σημείο, προσπαθώντας να αποφύγει μεγάλη πέτρα, η ρόδα πάτησε στην άκρη του δρόμου που υποχώρησε τόσο όσο για να χωθεί σε κομμένο κορμό δέντρου και να σφηνώσει.

Το αμάξι έμεινε σχεδόν στον αέρα και η μετακίνησή του ήταν επισφαλής. Ευτυχώς ειδοποίησαν εγκαίρως την Πυροσβεστική μέσω του «112» και στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από την Π.Υ. Μακρακώμης και αστυνομικοί από το ΑΤ Σπερχειάδας για συνδρομή.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Ξενοδοχείο «Ομιλαία» στο Γαρδίκι όπου διανυκτέρευσε και το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Βασιλείου επιστράτευσε το μεγάλο τρακτέρ για τον απεγκλωβισμό του τζιπ.

Εκεί, αφού πρώτα ασφάλισε το όχημα ότι δε θα φύγει στην πλαγιά, έκοψε το υπόλοιπο του κορμού που είχε σφηνώσει μεταξύ ρόδας και φτερού, προκειμένου να το τραβήξει.

Δείτε το βίντεο:

Η περιπέτεια του ζευγαριού ευτυχώς είχε αίσιο τέλος τόσο για τους ίδιους όσο και για το όχημά τους, καθώς έφυγαν χωρίς κανένα πρόβλημα για Αθήνα. Μικρό το κακό που αντί για το ορεινό Καρπενήσι, απόλαυσαν το ακόμη πιο ορεινό Γαρδίκι μέσα στο ελατόδασος και με θέα το ανάγλυφο του ποταμού της Βίστριζας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή