Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρυσοχοΐδης: Ο νέος «δεκάλογος» των σχέσεων αστυνομίας-πολιτών

Ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στους πολίτες και την αστυνομία», χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης την αναδιοργάνωση στην Ελληνική Αστυνομία και τους νέους κανόνες λειτουργίας της αστυνομίας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε αλλαγές στο οργανόγραμμα της αστυνομίας αλλά και στην εκπαίδευση των αστυνομικών.

Ο δε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, τόνισε ότι ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή από πανεπιστημιακούς για τις αλλαγές σε θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο στις σχολές της αστυνομίας.

Ο νέος αυτός-τροποντινά-κώδικας περιορίζει την κατασταλτική λειτουργία των Υπηρεσιών της ΕΛΑΣ και δίνει έμφαση στην ήπια αστυνόμευση. Προτεραιότητες της ΕΛΑΣ αποτελούν η προστασία της καθημερινής ζωής, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της οικογένειας και κυρίως των πιο ευάλωτων ομάδων.

«Πράσινη», με ενίσχυση των δράσεων ανακύκλωσης.

«Έξυπνη» με χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτομικών συστημάτων.

«Ψηφιακή» με περιορισμό των εγγράφων και αξιοποίηση συστημάτων επικοινωνίας και πληροφόρησης.

«Εξωστρεφής» με επικοινωνία και ενημέρωση του πολίτη και αξιοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Αλληλέγγυα και εθελοντική» με συμμετοχή στην υλοποίηση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού.

«Αποτελεσματική», με ενίσχυση των δράσεων πρόληψης και αξιοποίησης εθελοντικών μονάδων αστυνόμευσης και άμεσης αντιμετώπισης του εγκλήματος και της βίας.

«Του ανθρώπινου δυναμικού» με αξιοποίηση και διαρκή ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυση της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης.

«Προσβάσιμη»: Παρεμβάσεις σε κτήρια, υποστήριξη των πολιτών ΑΜΕΑ, ενίσχυση των δράσεων διαπολιτισμικής αστυνόμευσης και κοινωνικής διαμεσολάβησης.

«Επιτελική και Αποκεντρωμένη»: Επιτελικός σχεδιασμός και λειτουργία σε κεντρικό επίπεδο και ενίσχυση της αποκέντρωσης των δυνάμεων, με τη δημιουργία ισχυρών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή