Ψηφοδέλτιο της «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Ιατρών» για τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

Στις 21 Οκτωβρίου στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων από τις 7 το πρωί έως και τη δύση του ηλίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές προκειμένου να αναδειχθεί η νέα διοίκηση του Συλλόγου.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Ιατρών»
 
Η Ανεξάρτητη Συνεργασία Ιατρών είμαστε  μία ομάδα νέων ιατρών, με διαφορετικές καταβολές και επαγγελματικές διαδρομές, αλλά με κοινούς στόχους για τη λειτουργία του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων.
 
Καταθέσαμε υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο με στόχο:

 • την επαναδραστηριοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου
   
 • την εξωστρέφειά του, προς την Τρικαλινή κοινωνία, η οποία εμφανώς απουσιάζει τα τελευταία χρόνια
   
 • την απόλυτη διαφάνεια σε οικονομικά και διοικητικά θέματα
   
 • τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα μέλη του Συλλόγου μας
   
 • την κοινωνική δράση του Συλλόγου μας

Δεσμευόμαστε για
1). Άμεση μείωση, με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους, της ετήσιας εισφοράς στον Σύλλογο τουλάχιστον κατά 20 %.
Η ετήσια συνδρομή του Συλλόγου μας είναι από τις ακριβότερες πανελληνίως.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις συνδρομές άλλων Ιατρικών Συλλόγων:
Πέλλας 50 ευρώ, Έβρου 70 ευρώ, Μαγνησίας 60 ευρώ, Ιωαννίνων 80 ευρώ.
 
2). Απόλυτη διαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών θεμάτων του Συλλόγου.
Όλα τα μέλη του Συλλόγου θα ενημερώνονται, σε ετήσια βάση, για το πού ακριβώς ξοδεύονται τα χρήματα της συνδρομής που πληρώνουν στον Ιατρικό Σύλλογο.
 
3). Ετήσια λογοδοσία του Διοικητικού Συμβουλίου στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και ανάγνωση της έκθεσης των ελεγκτών της τριμελούς «Εξελεγκτικής Επιτροπής». Η Εξελικτική Επιτροπή ελέγχει τα βιβλία του συλλόγου καθώς και την οικονομική διαχείριση του Διοικητικού Συμβουλίου, συντάσσοντας τη σχετική έκθεση.

4). Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.
Είναι γεγονός ότι Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με το άρθρο 302 του Ν.4512/2018, η σύγκληση της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης γίνεται κάθε 4 χρόνια, 2 τουλάχιστον μήνες, πριν τις αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου. Η ημερήσια διάταξη περιέχει τουλάχιστον τον απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου της προηγούμενης τετραετίας αλλά και κάθε θέμα που αφορά στις αρχαιρεσίες που έχουν ορισθεί με απόφαση του Π.Ι.Σ.
 
Επιθυμούμε…
5). Έναν Ιατρικό Σύλλογο ανοιχτό προς τους πολίτες του νομού Τρικάλων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος δεν πρέπει να είναι αμέτοχος στα κοινωνικά δρώμενα. Επιδίωξή μας είναι:

 • Η επίσημη ενημέρωση του κοινού με εγκυρότητα και σαφήνεια, για θέματα δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος, σε άμεση συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και μέσω των τοπικών ΜΜΕ.
   
 • Η οργάνωση, σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκλαϊκευμένων ιατρικών ομιλιών, με κυκλική συμμετοχή των συναδέλφων τόσο του ιδιωτικού όσου και του δημόσιου τομέα.
   
 • Η συνεργασία του Συλλόγου μας με τις Πανελλήνιες Ιατρικές Εταιρείες, για την διεξαγωγή επιστημονικών ιατρικών συνεδρίων στον νομό μας.

6). Ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων διαθέτει μια αξιόλογη ιστοσελίδα. Πρόθεση μας είναι να τη βελτιώσουμε, εμπλουτίζοντάς την με τον κατάλογο των μελών του Συλλόγου, με δυνατότητες εξόφλησης της ετήσιας συνδρομής on-line, έκδοση ηλεκτρονικών πιστοποιητικών, δημιουργία σελίδας στο Facebook  κ.α.
 
7). Αναζήτηση συμφωνιών με ασφαλιστικές εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

 • Ομαδικά συμβόλαια αστικής ευθύνης ανά ειδικότητα
   
 • Υπηρεσίες χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε συλλογική βάση

8). Συνδρομή των μελών μας στο UpToDate.
To UpToDate, είναι η μεγαλύτερη evidence-based βάση ιατρικών πληροφοριών από 6.500 συγγραφείς που ανανεώνουν κάθε έξι μήνες την ποιότητα των πληροφοριών. Το χρησιμοποιούν παγκοσμίως πάνω από 1,3 εκατομμύρια ιατροί σε 187 χώρες. Η συνδρομή του έχει υψηλό αντίτιμο και πρόθεση μας είναι η σύναψη ειδικής συμφωνίας με την εταιρεία Wolters Kluwer N.V. (AEX: WKL) με στόχο να πετύχουμε σημαντικά χαμηλότερη συνδρομή των μελών του συλλόγου μας.
 
9). Διοργάνωση ετήσιας χοροεσπερίδας.
Αφενός μεν θα συνέβαλε στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων, αφετέρου δε με ειδική λαχειοφόρο θα μπορούσε να συγκεντρώνει ένα ικανό ποσό χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
 
10). Δημιουργία κοινού συναδελφικού πνεύματος και ομαλών σχέσεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου μας.
Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση αντικρουόμενων συμφερόντων και η επίλυση διαφωνιών μεταξύ των μελών του Συλλόγου με βάση τους κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας.
 
Προτείνουμε:
11). Η θητεία του Προέδρου να μην ξεπερνά τις 2 θητείες.
Προτείνουμε συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων μελών στις αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, έτσι ώστε η θητεία του Προέδρου να μην ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 8 έτη, διότι η παραμονή σε τόσο ισχυρή θεσμικά θέση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργεί, θέλοντας και μη, καθεστωτική αντίληψη και συμπεριφορά.
 
Συνάδελφοι, μας δίνεται για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, η δυνατότητα να αλλάξουμε ριζικά την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού μας Συλλόγου. Η επιλογή προσώπων από περισσότερους συνδυασμούς είναι από μόνο του στοιχείο δημοκρατίας. Δεν εκπροσωπούμε κανένα πολιτικό χώρο μιας και είμαστε άνθρωποι διαφορετικών, μεταξύ μας, πολιτικών πεποιθήσεων.
 
Στηρίξτε την Ανεξάρτητη Συνεργασία Ιατρών στις αρχαιρεσίες του συλλόγου μας που θα διεξαχθούν την 21η Οκτωβρίου 2018, ημέρα Κυριακή στα γραφεία του Συλλόγου (Βύρωνος 17 – Τρίκαλα) από την 7η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου.
 
Σύμφωνα με το Ν. 727/77 η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική και συνιστάται όλα τα μέλη να διασφαλίσουν το δικαίωμα ψήφου, αφού προβούν στην οικονομική τακτοποίηση των εισφορών μέχρι και του Α΄ εξαμήνου 2018 έως και το Σάββατο 13-10-2018.
 
Με εκτίμηση

 • ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
   
 • ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
   
 • ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
   
 • ΚΟΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ
   
 • ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α’ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Κ.Υ.ΠΥΛΗΣ
   
 • ΧΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ  ΡΟΖΗ – ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
   
 • ΓΟΥΛΙΑΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β’ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Κ.Υ. ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ
   
 • ΦΟΥΝΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΕΙΔΙΚΟΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ Γ.Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή