Δ. Τρικκαίων: 8 αδελφοποιημένες πόλεις τίμησαν την Ημέρα της Ευρώπης

Την Ημέρα της Ευρώπης και τα 70 της χρόνια τίμησε και ο Δήμος Τρικκαίων, στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε η αδελφοποιημένη γερμανική πόλη του Castrop-Rauxel.

Η εκδήλωση βεβαίως καθυστέρησε λόγω κορονοϊού, αλλά η δυνατότητα που δίνει η τεχνολογία μείωσε τις αποστάσεις ανάμεσα σε 8 πόλεις και τους ισάριθμους Δημάρχους των.

Τοα απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιουλίου 2020 ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, απηύθυνε χαιρετισμό στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση. Μετέφερε τους χαιρετισμούς των τρικαλινών προς τους αδελφοποιημένους πολίτες της γερμανικής πόλης, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας, όχι μόνο σε επίπεδο ανταλλαγών. Κυρίως, εστίασε σε ζητήματα αλληλεγγύης, τόσο με αφορμή την κρίση της πανδημίας, όσο και γενικότερα, με βάση τι αξίες της ενωμένης Ευρώπης, σε στιγμές δύσκολες. Υπενθύμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας του ΡομπέρΣουμάν στις 9 Μαΐου 1950, που σήμανε την αρχή της νυν ΕΕ και τόνισε ότι η αντιμετώπιση των δυσκολιών μπορεί να εστιάσει και στη συνεργασία και στην αλληλεγγύη και στην αλληλοκατανόηση.
Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος της γερμανικής πόλης κ. RajkoKravanja, που ανέλαβε και τη σχετική πρωτοβουλία. Παραλλήλως, προβλήθηκε ένα βίντεο με δηλώσεις των ηγετών των 8 Δήμων, ενώ η γερμανική πόλη ετοίμασε και ένα 30σελιδο φυλλάδιο για τνα παρουσιάσει όλες τις αδελφοποιημένες με αυτή πόλεις. Αυτές είναι:

Wakefield (ΗνωμένοΒασίλειο)
Vincennes (Γαλλία)
Kuopio (Φινλανδία)
Zehdenick (Γερμανία)
NowaRuda (Πολωνία)
Δήμος Τρικκαίων (Ελλάδα)
Zonguldak(Τουρκία).

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή