Δ. Τρικκαίων: Κοινωνική προσφορά μέσω συμβουλευτικής σε ανέργους – εργαζομένους

Συνδρομή σε ανέργους και εργαζόμενους του Δήμου Τρικκαίων παρείχε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, με υλοποίηση εργαστηρίου πληροφόρησης και συμβουλευτικής. Η κοινωνική αυτή προσφορά υλοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Λάρισας, στην αίθουσα πληροφορικής του ΚΔΑΠ Σταθμός Τρικάλων.

Οι εισηγήσεις που έγιναν, αφορούσαν στη χρήση των νέων τεχνολογιών κατά την εξεύρεση εργασίας. Συγκεκριμένα, έγινε εκτενής ανάλυση της διαδικτυακής πλατφόρμας  του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ αντίστοιχα, καθώς και επίλυση αποριών, με σκοπό οι συμμετέχοντες να γίνουν πιο αυτόνομοι και σίγουροι για τις επιλογές τους κατά τη διαδικασία συμμετοχής τους σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ και στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα για ατομική συμβουλευτική σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων για την ομαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας, αλλά και την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων προσόντων τους.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή