Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δ. Τρικκαίων: Πανευρωπαϊκή εκπροσώπηση για τη Βιώσιμη Κινητικότητα

Η αντιδήμαρχος Εργων κ. Β. Μητσιάδη εξελέγη μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής της πρωτοβουλίας Civitas.

Σε πανευρωπαϊκή επιτελική ομάδα – δίκτυο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα εντάχθηκε η αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Τρικκαίων κ. Βασιλένα Μητσιάδη.

Με τον τρόπο αυτόν επιβραβεύεται η γενικότερη προσπάθεια του Δήμου, να ενισχύει με έργα, δράσεις και εφαρμοζόμενες πολιτικές, την προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων κίνησης και κυκλοφοριακού στα Τρίκαλα.

Η κ. Μητσιάδη έγινε δεκτή στην ομάδα του δικτύου πόλεων Civitas, έχοντας ήδη μεταβεί τον περασμένο Οκτώβριο στην αυστριακή πόλη Γκρατς, όπου παρουσίασε και το πρόγραμμα Harmony-Horizon 2020.

Η κ. Μητσιάδη είναι πλέον μέλος της 15μελούς Πολιτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της πρωτοβουλίας Civitas (PoliticalAdvisory Committee – PAC), μετά την αίτηση που υπέβαλε, και η οποία υποστηρίχθηκε και από το εθνικό δίκτυο του Civitas (CIVINET Ελλάδας – Κύπρου).

Η Πολιτική Συμβουλευτική Επιτροπή (PAC) είναι μια ομάδα πολιτικών προσωπικοτήτων με σημαντική συνεισφορά στον Βιώσιμη Κινητικότητα, που ενεργεί ως η ομάδα καθοδήγησης της πρωτοβουλίας Civitas και του δικτύου των πόλεων και αποτελεί επίσημο συνομιλητή της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (E.K.) για θέματα κινητικότητας και μεταφορών.

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται με το Civinet, το ελληνικό παράρτημα του Civitas, τόσο για την Εβδομάδα Κινητικότητας, όσο και για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ) σε συμβουλευτικό επίπεδο.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή