Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δ. Τρικκαίων: Ποιοι κυκλοφορούν σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο; Το λέει η κάθε λέξη!

Με εκστρατεία ενημέρωσης ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει ότι στον πεζόδρομο κυκλοφορούν ΜΟΝΟ πεζοί και στον ποδηλατόδρομο ΜΟΝΟ ποδήλατα.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 ο Δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε μια εβδομαδιαία εκστρατεία, προκειμένου οι κάτοικοι των Τρικάλων να τηρούν περισσότερο τη νομιμότητα σε σχέση με το ποιος (ποιο όχημα) κυκλοφορεί σε ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο.

Με φυλλάδια, από το πρωί της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2022, προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικκαίων και της Δ.Α. Τρικάλων της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωναν πεζούς και – κυρίως – ποδηλάτες.

Τα φυλλάδια αφορούσαν στο ποιος μπορεί νομίμως να κυκλοφορήσει στον πεζόδρομο: ΜΟΝΟ οι πεζοί. Ούτε ποδήλατα, ούτε, πολύ περισσότερο, ηλεκτρικά ποδήλατα ή ηλεκτρικά σκούτερ και μηχανάκια. Φυσικά, υφίστανται οι εξαιρέσεις, για οχήματα έκτακτης ανάγκης, ανεφοδιασμού (07:30 – 09:30 και 14:30 – 17:00 για σύντομο χρονικό διάστημα) και ιδιοκτήτες θέσεων στάθμευσης.

Το δεύτερο φυλλάδιο θα μοιράζεται από το Σάββατο και αφορά στους ποδηλατοδρόμους, περιγράφοντας το σαφές. Στους ποδηλατοδρόμους, κυκλοφορούν ΜΟΝΟ ποδήλατα και πατίνια (και τα αντίστοιχα ηλεκτρικά ισχύος μέχρι 0,25 KW).

Εκτός της τήρησης του νόμου, κυρίαρχο στοιχείο της εκστρατείας αυτής είναι να οργανωθεί ακόμη καλύτερα η κυκλοφορία στα Τρίκαλα, προκειμένου να διεξάγεται ομαλότερα, εξυπηρετώντας τους πάντες και χωρίς κινδύνους για πεζούς, ΑμεΑ, εμποδιζόμενα άτομα.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή