Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δ. Παπαστεργίου: «Έχουμε προσφέρει προοπτικές. Μας χρωστάνε ισόρροπη ανάπτυξη»

Με δήλωσή του στο trikalanews.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, σχετικά με την κατανομή των Πανεπιστημιακών Σχολών Θεσσαλίας, συνέδεσε την αριθμητική διόρθωση που ελπίζει να προκύψει μέσα από την δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την γενικότερη διόρθωση σε αναπτυξιακό επίπεδο νομού Τρικάλων που επιδιώκει. «Έχουμε προσφέρει προοπτικές. Μας χρωστάνε ισόρροπη ανάπτυξη. Δεν ζητάμε σχολές για να νοικιαστούν διαμερίσματα ή για να συντηρήσουμε πέντε fast food» τόνισε με νόημα, μεταξύ άλλων.

Μια μέρα πριν την κατεπείγουσα  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το νομοσχέδιο και την κατανομή σχολών – τμημάτων του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η σύγκλιση της οποίας έγινε σήμερα με τον χαρακτηρισμό της ως «σημαντική για την πόλη των Τρικάλων», με θέμα: «Συζήτηση επί των εξελίξεων του τελικού νομοσχεδίου για το θέμα των Πανεπιστημιακών Σχολών Θεσσαλίας», ο δήμαρχος Τρικκαίων, υπογραμμίζει στο trikalanews: «Το αποτέλεσμα του σχεδίου Νόμου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από την Παρασκευή το απόγευμα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανό για τον ν. Τρικάλων. Δεν μπορούν τα Τρίκαλα που ήταν τελευταία στην κατανομή σχολών να βλέπουν την ψαλίδα να μεγαλώνει έναντι των υπολοίπων πόλεων.  Δεν ζητάμε μόνο αριθμητική διόρθωση, γιατί κάποιος μπορεί να πει πως τα νούμερα δεν μπορούν να κάνουν Πανεπιστήμια. Ζητάμε να διορθωθεί και σε αναπτυξιακό επίπεδο διότι ο νομός Τρικάλων τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι έχει πάρα πολλές προοπτικές.  Ζητάμε σχολές στην υποβαθμισμένη, με αναπτυξιακή στέρηση Δυτική Θεσσαλία, προκειμένου να βρούμε το δρόμο μας να αναπτύξουμε ακόμα πιο ισόρροπα, τον τουρισμό, την πληροφορική, την αγροδιατροφή, τον αθλητισμό. Μας το χρωστάνε και ελπίζω από τον επίσημο διάλογο που έχει ξεκινήσει να προκύψει κάτι καλύτερο για τον ν. Τρικάλων».

Η σύγκληση της κατεπείγουσας  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να πάρει θέση ως Σώμα, για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ορίστηκε για αύριο  Τετάρτη 3 Οκτωβρίου  2018, τις 2 το μεσημέρι.  

Υπενθυμίζουμε ότι η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας, θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, ώρα 09.00.   Στην  αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα τεθεί  προς συζήτηση ένα ακόμη σημαντικό θέμα: «Δέσμευση για τροποποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Τρικκαίων στην περίπτωση έγκρισης της χρηματοδότησης υλοποίησης της πράξης με τίτλο «ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ – ΠΑΡΚΟ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ». Έγκριση του Σχεδίου Υλοποίησης με Ιδία Μέσα του Υπο έργου (2) της πράξης αυτής με τίτλο: «Συμπληρωματικές Εργασίες για τη Λειτουργικότητα των Υποδομών του Ψηφιακού Ασκληπιείου – Πάρκου Ασκληπιού». Έγκριση ορισμού της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Τρικκαίων e–Trikala Α.Ε. ως Φορέα Συντήρησης και Λειτουργίας τη προτεινόμενης από το Δήμο Τρικκαίων πράξης και της σύναψης της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Τρικκαίων και e–Trikala Α.Ε. (Κανονιστικό Πλαίσιο ορισμού του Φορέα Συντήρησης και Λειτουργίας της Πράξης)».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή