Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δάσκαλοι Τρικάλων: “Την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν οι συνάδελφοι δεν θα την σταματήσουν χουλιγκάνικες συμπεριφορές”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Τρικάλων.

“Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Τρικάλων
καταδικάζει την επίθεση -χειροδικία, γονέα κι εκπαιδευτικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων εις βάρος του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, τις απειλές και την απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος συναδέλφων μας, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 24/10/22, στο χώρο του Σχολείου, με αφορμή την κλήρωση κι επιλογή των σημαιοφόρων του σχολείου.
Οι συγκεκριμένες ενέργειες και μια σειρά παρόμοιων επιθέσεων από γονείς που «υπερασπίζουν» την άποψή τους μ’ αυτόν τον τρόπο σε βάρος εκπαιδευτικών της σχολικής κοινότητας δε συνάδουν με τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των σχολείων και της κοινωνίας γενικότερα. Διαταράσσουν το παιδαγωγικό κλίμα και τον εγκλιματισμό των μαθητών μας στη σχολική ζωή. Οι τακτικές της αυτοδικίας όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα αλλά δημιουργούν περαιτέρω ανασφάλεια στους μαθητές μας .Οι διακριτοί ρόλοι και ο σεβασμός τους από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της σχολικής κοινότητας και η αγαστή συνεργασία, αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων που θέτει το Δημόσιο Σχολείο και διασφαλίζει την προάσπιση των δικαιωμάτων μαθητών κι εκπαιδευτικών.
Ο χώρος του Δημόσιου Σχολείου είναι χώρος διακίνησης ελεύθερα ιδεών και δημοκρατικών αρχών. Σε καμιά περίπτωση την υπερπροσπάθεια, σε αντίξοες συνθήκες, που καταβάλουν οι συνάδελφοί μας δεν θα την σταματήσουν χουλιγκάνικες συμπεριφορές. Ο ΣΕΠΕ και η ΔΟΕ καλύπτουν νομικά και συνδικαλιστικά τους συναδέλφους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΕΛΕΝΗ”

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή