Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΔΕΔΔΗΕ: Διπλάσιος αριθμός ρευματοκλοπών το 2016 σε σύγκριση με το 2014

Διπλασιάστηκαν το 2016 τα κρούσματα ρευματοκλοπών σε σχέση με το 2014, ενώ οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας το 2017 είναι μέχρι στιγμής δεκαπλάσιες σε σύγκριση με το 2015. Ο αριθμός των ελέγχων που γίνονται είτε στοχευμένα είτε τυχαία, έχει αυξηθεί σε 800.000 το χρόνο.

Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ απαντώτας στην κριτική σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ φέρεται να εγκαλεί τον Διαχειριστή για πλημμελείς ελέγχους ως προς το φαινόμενο των ρευματοκλοπών.

Το 2016 εντοπίσθηκαν 11.528 ρευματοκλοπές έναντι 6.650 το 2014 ενώ οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί εφέτος, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα είναι 2.971 έναντι 324 το 2015.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για την καταπολέμηση του φαινομένου και τον εντοπισμό των παραβατών, ενώ η αποτελεσματικότητα των ενεργειών και δράσεων της εταιρείας αντανακλάται εναργώς στα στοιχεία του πλήθους των κατ' έτος εντοπισμένων ρευματοκλοπών, που παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση», αναφέρει ο Διαχειριστής.

Σημειώνει εξάλλου το νέο, αυστηρότερο πλαίσιο αντιμετώπισης των ρευματοκλοπών, το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ στο οποίο συνέβαλε ο ΔΕΔΔΗΕ, αναμένεται να συμβάλει στην ανάσχεση του φαινομένου της ρευματοκλοπής. Κατά τον Διαχειριστή, το κόστος της κλαπείσας ενέργειας υπολογίζεται σε περίπου 80 εκ. ευρώ ετησίως.

Για την πιθανή εμπλοκή συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, η εταιρεία διευκρινίζει ότι «διερευνά κάθε καταγγελία που γίνεται εις βάρος υπαλλήλων της ή υπαλλήλων εργολάβων της και, εφόσον διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά, λαμβάνει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα κατά πάγια τακτική της».
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή