Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δέκα σημεία με αφορμή τον Γάμο Μεριβάκη – Μπαγιώτη

Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου, υποψηφίου Δημάρχου Φαρκαδόνας

ΠΡΩΤΟ: Η αστραπιαία σύναψη του περιβόητου Γάμου Μεριβάκη – Μπαγιώτη απέδειξε ότι οι δυο άνδρες δεν είχαν σοβαρές διαφορές μεταξύ τους. Δεν είχαν πολιτικές, προγραμματικές ή ιδεολογικές διαφορές. Αντίθετα, όπως γράψαμε ήταν αυτάδελφοι, δηλαδή ‘’παιδιά από τον ίδιο πατέρα και την ίδια μητέρα’’. Μόνο διακύβευμα ανάμεσά τους ήταν η καρέκλα του Δημάρχου!

ΔΕΥΤΕΡΟ: Το παρασκήνιο αναίρεσε το προσκήνιο. Στο προσκήνιο ο Μεριβάκης για πολλά χρόνια παραμύθιαζε τους συμπατριώτες του ότι είναι ορκισμένος «ΦΑΡΚΑΔΟΝΙΑΡΧΗΣ», δηλαδή «πατερούλης των Φαρκαδονίων». Η ταπεινωτική, όμως, υποταγή του στον Μπαγιώτη και η βίαιη «τιμητική» συνταξιοδότησή του έγινε στο σκοτάδι, ερήμην του λαού. Εκεί, στο σκοτάδι, ως γνωστόν, συμβαίνουν απειλές, εκβιασμοί, ύποπτες συναλλαγές και αντιλαϊκά παζαρέματα. Ποια πραγματικά ανταλλάγματα έλαβε ακριβώς ο Μεριβάκης μένει να αποδειχτούν, η εξαφάνισή του τις τελευταίες μέρες μας δυσκολεύει να τα μάθουμε όλα σύντομα.

ΤΡΙΤΟ: Το παρασκήνιο είναι πάντα των κορυφών και ποτέ του λαού. Γι’ αυτό η φερόμενη λαϊκή βάση του Μεριβάκη δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει, εκτός από λίγους σκληροπυρηνικούς του κόμματος, αφού οι μηχανισμοί τους με το στανιό και αγνοώντας τα συμφέροντα των Φαρκαδονίων, επέβαλαν την ανίερη συμφωνία – υποταγή. Δεν είναι λίγοι αυτοί στη Φαρκαδόνα που τον εξαφανισμένο σήμερα Μεριβάκη  αποκαλούν ανοιχτά «Ιούδα!», χωρίς να εξετάζουν αν υπήρξαν ή όχι αργύρια, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Ωστόσο ο ίδιος δεσμεύτηκε στους ανωτέρους του να σηκώσει το… ασήκωτο βάρος και να οδηγήσει τους Φαρκαδόνιους (λες και είναι πρόβατα) στην Μπάγια! Και τον Μπαγιώτη… Δήμαρχο.

ΤΕΤΑΡΤΟ: Ο ξαφνικός Γάμος, που επιβλήθηκε άνωθεν, απέδειξε ότι ο Μεριβάκης και ο Μπαγιώτης δεν είναι ούτε ανεξάρτητες προσωπικότητες, ούτε έντιμοι και ελεύθεροι άνθρωποι. Στερούνται σοβαρότητας για ν’ αναλάβουν τις τύχες του λαού. Αποδείχθηκαν αθύρματα και παίγνια στα χέρια αλλότριων και σκοτεινών συμφερόντων.

ΠΕΜΤΟ: Το γάμο του σκότους Μεριβάκη – Μπαγιώτη ολόκληρος ο Δήμος μας τον εξέλαβε ως ένα ντροπιαστικό γεγονός. Μας ντροπιάζει όλους που είχαμε τέτοιους ‘’ηγέτες’’, ηγετίσκους της κακιάς ώρας!

ΕΚΤΟ: Ο διαβόητος Γάμος που τείνει να ανακηρυχθεί ως ο «Γάμος της Χρονιάς» στην περιοχή μας, χαρακτηρίζεται από την απύθμενη ανειλικρίνεια με τους πολίτες, ως η κορύφωση της εξαπάτησης του λαού. Εδραιώνεται η πεποίθησή μας πως οι πολιτικοί της περιοχής μας, μονίμως άλλα μας λένε και άλλα κάνουν. Κοινώς μας κοροϊδεύουν συστηματικά, ως κοινοί απατεώνες και δικτατορίσκοι.

ΕΒΔΟΜΟ: Ο Μπαγιώτης άνθρωπος που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι τον διακρίνει η ευφυία, περιφέρεται τις τελευταίες μέρες από κανάλι εις κανάλιον και από σταθμό εις σταθμόν και αγνοώντας την ψήφο του λαού σε βαθμό διαγραφής της προαναγγέλει ότι ΤΩΡΑ θα… εκλεγεί από τον α’ γύρο με 60-70%! Καβάλησε το καλάμι και προχωρεί σε άθροιση των ποσοστών προ 4ετίας που έλαβαν οι παραταξιακές δυνάμεις Μεριβάκη – Μπαγιώτη (που και πάλι δεν αρκούν) ή ίσως ελπίζει πως θα βρει πρόθυμους «Ιούδες» και στην Οιχαλία, το μεγαλύτερο χωριό του Δήμου. Το τελευταίο ας το βγάλει απ’ το μυαλό του και ας διαβάσει κανένα εγχειρίδιο πολιτικής επιστήμης για να δει ότι στην Πολιτική 1 + 1 δεν κάνουν απαραίτητα 2. Μπορεί να κάνουν 1, 4, 10 ή 15 κ.λπ. Αμάν πια με την έπαρση, την οίηση, την αλαζονεία των ημιμαθών και αστόχαστων ‘’ηγετόρων’’ μας.

ΟΓΔΟΟ: Επόμενη μέρα για τον Μεριβάκη δεν υπάρχει. Μάλλον ούτε για τον Μπαγιώτη. Και οι δυο μετράνε δυνάμεις με το κόμμα, τα παρασκήνια και τους μηχανισμούς. Αγνοούν ότι το ίδιο το Σύνταγμα (άρθρο 102) λέει πως οι ΟΤΑ είναι αυτόνομοι οργανωτικά και λειτουργικά και ουδεμία σχέση έχουν με τα κόμματα. Οι Δήμοι έχουν συνταγματικά το τεκμήριο της αρμοδιότητας για τις τοπικές υποθέσεις. Είναι ο συρρικνωμένος κατά 15,4% (φευ!) Λαός των 18 χωριών μας που θα αποφασίσει για τις τύχες του και πώς θέλει να ασκείτε η πολιτική στα μέρη μας και όχι ο Μεριβάκης, ο Μπαγιώτης, οι Τρικαλινοί πάτρωνές τους, οι αλλότριες δυνάμεις και τα ανίερα συμφέροντα.

ΕΝΑΤΟ: Απ’ την άλλη μεριά για πάνω από ένα (1) χρόνο τώρα, ο Λαός του Δήμου μας οργανώνεται, κάνει συγκεντρώσεις, ακούει ομιλίες, συμμετέχει σε συζητήσεις και ημερίδες, αγωνίζεται, πιέζει, λύνει προβλήματα (σωτηρία πλατανόδασους Οιχαλίας απ’ την παράνομη κοπή πλατάνων, μεταφορά οχημάτων του Δήμου στο νέο Αμαξοστάσιο, μετά από πολλές πιέσεις και προσπάθειες, κοπή χόρτων που είχαν θεριεύσει στις αυλές σχολείων κι αλλού, σεισμοπαθείς κ.λπ.), που η ανύπαρκτη και έγκλειστη στους 4 τοίχους Δημοτική Αρχή, αδιαφορεί ή αδυνατεί να λύσει, καλύπτοντας έτσι εμείς το κενό εξουσίας που έχει προκύψει. Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ άνοιξε τα φτερά της και στα 18 χωριά μας και εντός των ημερών ολοκληρώνει το κλείσιμο του ψηφοδελτίου της, προσμένοντας πάνοπλη και με παλλαϊκό πνεύμα τη λαϊκή ετυμηγορία της 8ης Οκτωβρίου, που ελπίζουμε βάσιμα να τερματίσει πρώτη και νικήτρια. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για να κυβερνήσει ο Λαός!

ΔΕΚΑΤΟ: Η ‘’ελίτ’’ εξουσίας, που διαμορφώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στον αγαπημένο μας Δήμο, διαπλεκόμενη  με κομματικούς μηχανισμούς, σκοτεινά κυκλώματα και συμφέροντα, εκμεταλλευόμενη τη δική μας ανοχή και έλλειψη αντίστασης, λυμαίνεται τον Δήμο και το δημόσιο συμφέρον. Απ’ αυτό τον κόσμο της ανικανότητας, της διαπλοκής και της ρεμούλας μας χωρίζει άβυσσος. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΠ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΜΠΑΡΑ! Το βουβό σίχαμα του κόσμου σ’ αυτές τις εκλογές πρέπει και μπορεί να εκφραστεί δυναμικά. Υπάρχει η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που είναι έτοιμη να τ’ αλλάξει όλα!

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή