Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Η τελευταία «σοφία» του υπουργού Υγείας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είναι ότι δεν αυξήθηκε η τιμή των φαρμάκων, αλλά άλλαξε η «κάλυψη» (συμμετοχή) στα γενόσημα. Καλώς ήρθατε στο «σωτήριο» μνημονιακό έτος 2013!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ασθενής επιβαρύνεται με αύξηση περίπου 80% στη συμμετοχή του στα φάρμακα από τις 12/2/2024, κάτι που ο υπουργός στην δήλωση του ξεχνάει να αναφέρει. Η επιβάρυνση στους ασφαλισμένους υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου 30 – 40 εκατομμύρια ευρώ και οι ωφελούμενοι θα είναι μόνο οι φαρμακευτικές εταιρίες που θα καταβάλλουν πλέον λιγότερο claw back στον ΕΟΠΠΥ (αυτόματη επιστροφή φαρμακευτικής δαπάνης από τις φαρμακευτικές εταιρείες στο δημόσιο).

Η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία δικαιούται κρατικής στήριξης γιατί είναι σημαντικό να αναπτυχθεί ο τομέας παραγωγής στην χώρα μας αλλά ΟΧΙ επιβαρύνοντας τον ασφαλισμένο.

Χαράτσι λοιπόν στα φάρμακα με τριπλασιασμό της τιμής τους με τις ευλογίες του υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει να στηρίξει την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία ούτε να προφυλάξει τους ασφαλισμένους.

Ακόμα μία κυβερνητική απόφαση αποδεικνύει αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περί αναλγησίας της κυβέρνησης για Κοινωνικό Κράτος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις για την Φαρμακευτική Πολιτική στην χώρα, στηρίζοντας την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και τους ασθενείς.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή