Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δεν ελήφθη καμία απόφαση στην τηλεδιάσκεψη για το προσφυγικό

Χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις για το προσφυγικό σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα απόψε με τηλεδιάσκεψη.

Στη τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα η Μέρκελ, με τους προέδρους της Γαλλίας και Τουρκίας και τον βρετανό πρωθυπουργό, ανακοινώθηκε η πρόθεση του Βερολίνου να διαθέσει ανθρωπιστική βοήθεια για την Ιντλίμπ, ενώ τονίστηκε η προσήλωση στην συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό.

Όπως δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ενώ ανάλογη ενημέρωση έκανε και ο πρωθυπουργός της Μάλτας.

«Συγκεκριμένα αποτελέσματα δεν υπήρξαν, δεν ελήφθησαν αποφάσεις για το θέμα. Πρέπει, πιστεύω, να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία εάν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις», δήλωσε η καγκελάριος, προσθέτοντας ωστόσο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αρκετές χώρες, η διαδικασία υποδοχής ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και σοβαρά ασθενών ανηλίκων που φιλοξενούνται στην Ελλάδα.

CNN

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή