Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δεν κλείνει το ΚΕΘΕΑ διαβεβαιώνει ο Πρόεδρός του Χρίστος Λιάπης

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Χρίστος Λιάπης, ψυχίατρος και πρόεδρος του KEΘEA, αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον οργανισμό, και αν τελικά κλείνει.

«Ήταν κινδυνολογία ότι κλείνει και ότι διακυβεύεται η ανεξαρτησία του θεραπευτικού μοντέλου. Το ΚΕΘΕΑ όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά αναπτύσσεται και ενισχύεται. Αποκτά νέο προσωπικό και νέες δομές. Είναι παρανόηση ότι θα υπάγεται στον ΟΚΑΝΑ. Δεσμευόμενοι από την πρόθεσή μας να φέρουμε περισσότερη ακόμα δημοκρατία μέσα στον οργανισμό, επειδή επί 20 χρόνια δεν είχε οργανόγραμμα και κανονισμό λειτουργίας το ΚΕΘΕΑ, στάλθηκε σε όλους τους εργαζόμενους ένα σχέδιο λειτουργίας που συγκρότησε μια ομάδα εργασίας επιφορτισμένη με αυτό το έργο. Αυτό τέθηκε για εσωτερική διαβούλευση στον οργανισμό με την ομάδα εργασίας να ζητά από τους εργαζόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις επί αυτού», είπε ο κ. Λιάπης.

«Σκοπίμως καλλιεργήθηκε ένα κλίμα σύγχυσης. Όχι μόνο δε συγχωνεύεται, αλλά για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια έχουμε ενίσχυσή του με 46 άτομα μόνιμο προσωπικό. Την ίδια ώρα που συνδικαλιστικά καλλιεργείται κλίμα κλεισίματος, δημοσιευόταν η καινούργια προκήρυξη για 46 προσλήψεις. Το σχέδιο που κατατέθηκε περιλαμβάνει διπλασιασμό των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Έγινε αντικείμενο σκόπιμης πολιτικής εκμετάλλευσης, γιατί φέρνουμε αξιολόγηση, καταργούμε την ισόβια υπευθυνότητα, κάθε εργαζόμενος ανά τρία χρόνια θα αξιολογείται και θα μπορεί να ανέβει στην ιεραρχία», τόνισε ο κ. Λιάπης.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή