Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δεν θα δοθεί επιπλέον παράταση στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Στον «αέρα» δεκάδες εργαζόμενοι ανά υπηρεσία στον νομό Τρικάλων – Μένουν «ακάλυπτες» οι θέσεις στους δήμους

Μάταια προχώρησαν σε παρεμβάσεις και επιστολές δήμαρχοι και εργαζόμενοι ζητώντας την παράταση των συμβάσεων της Κοινωφελούς Εργασίας μέχρι τουλάχιστον τις προσεχείς δημοτικές εκλογές μιας και βάσει όσων δήλωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου δεν φαίνεται στον ορίζοντα μια τέτοια απόφαση.

Πρόκειται για δεκάδες συμπολίτες μας ανά υπηρεσία και φορέα στον νομό Τρικάλων και οι οποίοι επιστρέφουν στην ανεργία με τη λήξη του προγράμματος στα τέλη του μήνα. Να σημειωθεί ότι οι θέσεις που είχαν αρχικά προκηρυχθεί δεν είχαν καλυφθεί πλήρως. Το ποσό που «περίσσεψε» από τις θέσεις που δεν καλύφθηκαν και το οποίο προέρχεται από κονδύλια του ΕΣΠΑ, διατέθηκε για μια τετράμηνη παράταση αρχικά, η οποία όμως φτάνει στο τέλος της.

Όπως δήλωσε ο  Δημήτρης Παπαστεργίου, και η ΚΕΔΕ είχε ζητήσει την παράταση, όμως δεδομένου ότι το πρόγραμμα προερχόταν από ΕΣΠΑ θα πρέπει πλέον να προκηρυχθεί νέο για να μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση. Το ζήτημα βέβαια είναι πότε θα εγκριθεί νέο πρόγραμμα, μιας και η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε τέτοιου είδους διεργασίες ενώ αμέσως μετά ξεκινούν οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης… Το θέμα είναι ακόμη πιο σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν σημαντικές θέσεις στους δήμους και σε υπηρεσίες οι οποίες με την απόλυσή τους θα μείνουν «ακάλυπτες».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή