Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δεν είναι …ιδέα του Δήμου Τρικκαίων ούτε του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων

Ως μια συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων με τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων, παρουσιάστηκε το «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου» και η σχεδιαζόμενη κατάθεση πρότασης ύψους 1,9 εκ. ευρώ με την …παραπληροφόρηση να παίζει τον ρόλο της για ακόμη μια φορά, προκειμένου να …διαφημιστούν πρόσωπα και καταστάσεις…

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια …ανταπόκριση στην ανακοίνωση προκήρυξης της δράσης του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» μια δράση που όπως αναφέρεται «στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική».

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στην δράση είναι η συνεργασία μεταξύ φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οικείων Εμπορικών Συλλόγων – Επιμελητηρίων.

Ειδικότερα δύνανται να υποβάλλουν προτάσεις, ο Δήμος (Δικαιούχος) και οικείος Εμπορικός Σύλλογος (Συνδικαιούχος) ή υπό προϋποθέσεις, ο Δήμος (Δικαιούχος) και το οικείο Επιμελητήριο (Συνδικαιούχος).

Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο, την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και την οργάνωση  της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης είναι 50 εκ. ευρώ και η ένταση της ενίσχυσης ανέρχεται στο 100%.  Ο μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 1,9 εκ. ευρώ και αναλύεται σε μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός Δήμου έως 1,5 εκ. ευρώ και μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός Εμπορικού Συλλόγου / Επιμελητηρίου έως 400.000 ευρώ.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους. Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και αποκλειστικά μέσω ΟΠΣ-ΕΣΠΑ από χθες μέχρι και 24 Σεπτεμβρίου.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή