Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δεν ήμασταν εμείς κ. Βουλευτά…

Το trikalanews.gr επικαλείται ο Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, σε ερώτηση που θέτει προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Μόλις 1 ασθενοφόρο για 131 χιλ. κατοίκους, στο νομό Τρικάλων!».
Στην ερώτηση, αναφέρει τα εξής: 
«Δυσκολεύεται κανείς να το πιστέψει αλλά είναι γεγονός: Για τις έκτακτες ανάγκες προνοσοκομειακής φροντίδας του νομού Τρικάλων, υπάρχει μόλις ένα (1) ασθενοφόρο διαθέσιμο, το οποίο οδηγούν εναλλάξ οι τέσσερις (4) διασώστες που είναι στη βάρδια.
Βεβαίως το τοπικό ΕΚΑΒ διαθέτει πολύ περισσότερα, και συγκεκριμένα 9 στο σύνολο, από τα οποία τα 3 ακινητοποιήθηκαν πρόσφατα καθώς χρειάζονται επισκευή, ενώ αλλά 5 είναι παροπλισμένα από καιρό λόγω παλαιότητας.
Φυσικά ορισμένα από τα ακινητοποιημένα οχήματα θα επισκευαστούν, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε θα ξαναμείνουν «στο δρόμο», με ό,τι κινδύνους μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νομός με βάση την τελευταία απογραφή του 2011, αριθμεί 131.000 κατοίκους!
Αποτελεί βεβαίως ελπιδοφόρο γεγονός ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται μεταξύ των επιλεγέντων προς ενίσχυση του στόλου της, μέσω ΕΣΠΑ. Όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, αναμένονται 13 νέα ασθενοφόρα, για την καλύτερη αντιμετώπιση και διακομιδή των έκτακτων περιστατικών. Έτσι, ο νομός Τρικάλων μπορεί να ευελπιστεί σε 2-3 νέα ασθενοφόρα, τα οποία όμως το πιθανότερο είναι όχι να προστεθούν αλλά να αντικαταστήσουν όσα υπολειτουργούν”.
Κατόπιν των ανωτέρω, όπως αυτά αναφέρονται στο «trikalanews.gr», ερωτάσθε:
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες και πότε θα προβείτε , έτσι ώστε σε έναν νομό που αριθμεί 131.000 κατοίκους να υπάρχει ο ανάλογος αριθμός ασθενοφόρων  για τις έκτακτες ανάγκες προνοσοκομειακής φροντίδας;
2.  Θα προχωρήσετε σε αύξηση του αριθμού ασθενοφόρων και όχι απλά σε αντικατάσταση όσων υπολειτουργούν;».
Το trikalanews.gr κ. Βουλευτά έχει αναφερθεί μόνο στην προμήθεια νέων ασθενοφόρων και όχι στο πρόβλημα που υπάρχει με την λειτουργία μόνο 1 ασθενοφόρου που προφανώς αναδείχθηκε από άλλο ΜΜΕ που οφείλατε να το γνωρίζατε πριν καταθέσετε την ερώτηση…
Δεν μας αρέσει να «χρεωνόμαστε» την προσπάθεια άλλων ΜΜΕ…

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή