Δέσμευση Κ.Μπαγινέτα σε Γ.Κωτσό για ένταξη όλων των εγκεκριμένων επενδυτικών προτάσεων στο LEADER Ν. Καρδίτσας

Πολύ θετικό για το Νομό Καρδίτσας ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε ο Βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Μπαγινέτα για δυναμική στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων στην περιοχή μας μέσω του προγράμματος Leader.

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός είχε θέσει για πρώτη φορά το θέμα στον Υπουργό του ΥΠΑΑ&Τ κ. Μάκη Βορίδη τον Ιανουάριο κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα. Το συζήτησε σε πολύ θετικό κλίμα ξανά μαζί του το τελευταίο διάστημα και εν συνεχεία ο Βουλευτής ήρθε σε επαφή με τον καθ’ ύλιν αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Μπαγινέτα για να εξετάσουν το τεχνικό μέρος του αιτήματος.

Ο κ. Κωτσός κατέθεσε όλα τα στοιχεία της πορείας του Leader στο Νομό μας, επισημαίνοντας ότι στην «Αναπτυξιακή Καρδίτσας» που είναι ο φορέας υλοποίησης, έχουν κατατεθεί συνολικά 82 ιδιωτικές επενδυτικές προτάσεις ύψους περίπου 7,7 εκατ. Ευρώ, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.

Όμως, οι διαθέσιμοι πόροι του τοπικού προγράμματος (δημόσια συμμετοχή) είναι περίπου 3,5 εκατ. Ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι με τα σημερινά δεδομένα μένουν εκτός πάνω από το 50% των προτάσεων.

Ο Βουλευτής εξήγησε στον κ. Μπαγινέτα ότι ο Νομός Καρδίτσας είναι μια περιοχή που έχει πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας και βιώνει εδώ και χρόνια την αναπτυξιακή απομόνωση.

Επισήμανε δε ότι «τo πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για το Leader δείχνει ότι η φυσιογνωμία και οι δράσεις του προγράμματος ταιριάζουν απόλυτα με τα θέλω και τις επιθυμίες του επιχειρηματικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής μας, γεγονός που θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο από του Υπουργείο ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος ανόρθωσης και ενίσχυσης της τοπικής και κατ’ επέκταση της εθνικής οικονομίας».

Ο κ. Κωτσός ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑ&Τ γενναία αύξηση της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος σε επίπεδα που θα καλύπτουν όλες τις εγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις για να δημιουργηθούν με αυτόν τον τρόπο νέες αναπτυξιακές συνθήκες στο Νομό,που θα αλλάξουν σημαντικά προς το καλύτερο τις προοπτικές του.

Ο κ. Μπαγινέτας κατανόησε απόλυτα τη συγκεκριμένη αναγκαιότητα και υποσχέθηκε ότι θα εξασφαλίσει άμεσα τους αναγκαίους πόρουςγια τη διευθέτηση του θέματος.

Οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για τη γρήγορη ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών, αλλά και για προώθηση λύσεων σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή