Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΔΕΥΑΤ: 3,5 εκ ευρώ δίνονται εκτός ημερησίας διάταξης;

“Άρον άρον” έφεραν το θέμα προς έγκριση στο ΔΣ της υπηρεσίας – Και «μπόνους» μια απευθείας ανάθεση

Σε κλίμα προβληματισμού αλλά και ενστάσεων πραγματοποιήθηκε η 10η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ Τρικάλων προ ημερών μιας και στο πλαίσιο της συζήτησης δύο θέματα ήταν αρκετά για να φέρουν διαφωνίες.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης, ήταν αυτό της προμήθειας ψηφιακών υδρομετρητών. Μιλάμε για μια διαδικασία που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, αναμένεται να κοστίσει χωρίς ΦΠΑ  3,5 εκ ευρώ!

Αναμενόμενο λοιπόν να υπάρχει δυσαρέσκεια με τον Γιώργο Καΐκη από τη Λαϊκή Συσπείρωση, να ψηφίζει αρνητικά επί της έγκρισης έναρξης της διαδικασίας επιλογής αναδόχου τονίζοντας ότι δεν είναι θεμιτό ένα τόσο σημαντικό θέμα με ένα τόσο υψηλό προβλεπόμενο προϋπολογισμό, να έρχεται εκτός ημερησίας διάταξης χωρίς να προηγηθεί λεπτομερής ενημέρωση του Σώματος.

Στη διαδικασία συμμετείχαν και ψήφισαν υπέρ οι Χρήστος Μπλουγούρας, Δημήτρης Ζαϊράκης, Σοφία Αλεστά, Κων/νος Αργυρίου, Ιωάννης Τριγώνης, Θεόδωρος Σιακαβάρας και Χρήστος Ταμπακάς. Μειοψήφησε ο Γιώργος Καΐκης ενώ απόντες ήταν οι Αντώνης Τζερεμές, Ελένη Πούλιου και ο Δημήτρης Τριανταφύλλου.

Ο αιφνιδιασμός βέβαια του κ. Καΐκη έχει βάση, δεδομένου ότι μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην περιοχή του Δήμου Τρικκαίων και εύλογα γεννά προβληματισμό η βιασύνη με την οποία κινήθηκε μια τόσο σοβαρή διαδικασία και έχοντας ένα τόσο μεγάλο ποσό υπό διαχείριση.  

Παράλληλα, με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η απευθείας ανάθεση των εργασιών συντήρησης των αγωγών ακαθάρτων σε Λαρισαϊκή εταιρεία. Ωστόσο το θέμα περιεχόταν στην ημερήσια διάταξη με τα μέλη του ΔΣ να έχουν προφανώς ενημερωθεί σχετικά και την αντιπολίτευση να ψηφίζει σύσσωμη αρνητικά.

Συγκεκριμένα, το θέμα σε αυτή την περίπτωση πέρασε κατά πλειοψηφία με τις αρνητικές ψήφους των Γιώργου Καΐκη, Ιωάννη Τριγώνη και Θεόδωρου Σιακαβάρα.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή