Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δεύτερη ευκαιρία, και επανένταξη πάνε μαζί

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, επισκέφτηκαν το Σχολείο Δεύτερης Τρικάλων εντός του Καταστήματος Κράτησης (2ο ΣΔΕ), μέλη του συλλόγου «Διέξοδος» που εδρεύει στη Λάρισα.

Ο Γραμματέας του συλλόγου που είναι και διευθυντής του αντίστοιχου σχολείου στις φυλακές Λάρισας, κ. Γιώργος Τράντας, και η κα Ελένη Μπάρδα, συνεργάτης με ειδίκευση στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκληση της Διευθύντριας  και του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου ΣΔΕ, προκειμένου να ενημερώσουν τους κρατούμενους για τις προοπτικές επανένταξης μέσω της εύρεσης εργασίας, της επιχειρηματικότητας και της από κοινού αντιμετώπισης των προβλημάτων, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς  στο ζήτημα της «ανάγκης αλλαγής πολιτικής και συμπεριφοράς στα θέματα της αντεγκληματικής πολιτικής και της (επαν) ένταξης των έγκλειστων», που είναι άλλωστε και ο σκοπός ίδρυσης του συλλόγου.

Οι κρατούμενοι –εκπαιδευόμενοι του 2ου ΣΔΕ είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά με μέλη του συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες», μια ομάδα πρώην κρατούμενων που προσπαθούν μέσω της αλληλοϋποστήριξης και της επιχειρηματικότητας συνεταιριστικού τύπου να ανοίξουν νέους ορίζοντες  στη ζωή τους και να ενταχθούν στις κοινωνικές, εργασιακές και επιχειρηματικές διαδικασίες.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Μπάρδα και τον κ. Τράντα.

Ελπίζουμε κάποτε να γίνει πράξη η αντίληψη ότι χωρίς προσπάθειες ανοίγματος προοπτικής και επανεκκίνησης το σωφρονιστικό σύστημα θα είναι μόνο ένα τιμωριτικό σύστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή