Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διά βίου μάθηση για τους κρατούμενους στις φυλακές Τρικάλων

Μια σημαντική πρωτοβουλία υλοποιούν μέσω της συνεργασία τους, τρεις φορείς, με οφέλη για τους κρατούμενους στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων.

Πρόκειται για την έναρξη  συμμετοχής του Καταστήματος Κράτησης στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Τρικκαίων.

Η συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Τρικκαίων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, μέσω του Κ.Δ.Β.Μ. του Τμήματος Παιδείας της Δ/νσης Παιδείας-Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων υλοποιείται άμεσα.

Θα δημιουργηθούν δύο Τμήματα (15 ατόμων το καθένα) Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων Μεταναστών-Κρατουμένων, στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων.
Σε διάστημα 125 εκπαιδευτικών ωρών οι 30 κρατούμενοι θα διδαχθούν Ελληνική Γλώσσα, με τον τίτλο του δωρεάν αυτού προγράμματος να είναι «Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α1)»

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή