Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δια χειρός …Μιχαλάκη ο Αγιασμός των υδάτων στα Τρίκαλα

«Σύμμαχος» της τελετής με τα απρόοπτα η χειμωνιάτικη λιακάδα που έφερε χιλιάδες άτομα στο κέντρο των Τρικάλων.
 
Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr με «σύμμαχο» την χειμωνιάτικη λιακάδα, τελέστηκε παρουσία χιλιάδων πιστών, η τελετή του Αγιασμού των υδάτων στα Τρίκαλα.
 
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου, τελέστηκε η Θεία Δοξολογία και στην συνέχεια, η θρησκευτική πομπή κατευθύνθηκε στην κεντρική πεζογέφυρα των Τρικάλων για το τελετουργικό του Αγιασμού των υδάτων της πόλης μέσω του Ληθαίου ποταμού.
 
Οι 7 τολμηροί κολυμβητές είχαν ήδη πάρει θέση και …προθερμαίνονταν με βουτιές στο ποτάμι ενώ έδειξαν να μην γνωρίζουν το τελετουργικό, με αποτέλεσμα 2…άκυρες βουτιές και τον Μητροπολίτη να τους δίνει …οδηγίες και να αρνείται να ρίξει τον Σταυρό αν όλοι δεν πήγαιναν στην …αφετηρία…
 
Στην …3η ρίψη ο Σταυρός δυσκόλεψε τους κολυμβητές στην ανεύρεσή του και χρειάστηκε αρκετή ώρα μέχρι να εντοπιστεί από τον Σπουδαστή της ΣΜΥ Γιώργο Καλούτσικο από την Δράμα.
 
Ο Σπουδαστής δεν γνώριζε ότι έπρεπε να επιστρέψει τον Σταυρό και να του δοθεί ένα χρυσό σταυρουδάκι από τον Μητροπολίτη και χρειάστηκε η αναζήτησή του από τον …Χρήστο Μιχαλάκη, με τον Αντιπεριφερειάρχη να κατεβαίνει στην όχθη του ποταμού και να επιστρέφει με τον Σπουδαστή.
 
Στο άκουσμα ότι πρόκειται για Σπουδαστή της ΣΜΥ, ο Μητροπολίτης, κάλεσε τον Διοικητή της ΣΜΥ να δώσει το χρυσό σταυρουδάκι στον Σπουδαστή και κατά την προσπάθεια αυτή το χρυσό σταυρουδάκι έπεσε στο έδαφος με τον …Αντιπεριφερειάρχη να αναλαμβάνει να λύσει και αυτό το απρόοπτο…
 
Στην συνέχεια η θρησκευτική πομπή με την παρουσία τιμητικού Αγήματος της ΣΜΥ και της Δημοτικής Φιλαρμονικής, επέστρεψε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για την συνέχιση της Θείας Λειτουργίας.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή