Διαψεύδει η ΔΑΚΕ Νοσοκομείου τους ισχυρισμούς για τον αξονικό τομογράφο

«Το Δημόσιο Πάγιο δεν είναι τσιφλίκι κανενός» σημειώνει  μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Νοσοκομείου Τρικάλων η οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς  του τμήματος Υγείας  ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατο δημοσίευμα που αναφέρει  ότι ο αξονικός τομογράφος αποτελεί επιπλέον προμήθεια μηχανήματος από το Νοσοκομείο, λέγοντας ότι πρόκειται για  την αντικατάστασή του και η  προβλεπόμενη διαδικασία είχε ξεκινήσει από το 2014 με ευθύνη του αρμοδίου τμήματος.

Μιλά για ευαίσθητα υπηρεσιακά δεδομένα του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων τα οποία χρησιμοποιούνται εν μέσω προεκλογικής περιόδου για μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα και τοποθετείται, τονίζοντας  ότι με ευθύνη της διοίκησης του Νοσοκομείου,  η διαδικασία προμήθειας  προς αντικατάσταση του αξονικού, καθυστέρησε τουλάχιστον ένα χρόνο με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να λειτουργεί με μπαλώματα (Ανταλλακτικά) από αποξηλωμένο αξονικό του Νοσοκομείου Βέροιας.

Σημειώνει ακόμα, ότι για άγνωστους λόγους οι προτάσεις για την προμήθεια Ιατροτεχνολογικού και Ξενοδοχειακού εξοπλισμού, που είχαν προταθεί για ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, πάγωσαν λόγο έλλειψης κονδυλίων του προγράμματος .

Όσο αφορά την εμπλοκή του αναπληρωτή Υπουργού κ. Παύλου Πολάκη περιορίζεται όπως λέει, μόνο στην έγκριση της σκοπιμότητας του έργου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Νοσοκομείου Τρικάλων είναι η ακόλουθη:

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ευαίσθητα υπηρεσιακά δεδομένα του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων γίνονται βορά μικροκομματικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα, το οποίο υπογράφεται από το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται αναφορά σε τιτάνιες προσπάθειες που έγιναν από τη διοίκηση για την προμήθεια αξονικού τομογράφου, κάνοντας λεπτομερή αναφορά σε υπηρεσιακά έγγραφα και ποσά. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για προμήθεια αξονικού τομογράφου και όχι μόνο μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.
Για την αποκατάσταση της πραγματικής διάστασης του θέματος και την υποχρέωσή μας δια να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας καταθέτουμε τα παρακάτω.

 Ο Ιατροτεχνολογικός και λοιπός εξοπλισμός του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων (Νέο Κτίριο) τέθηκε σε λειτουργία το 2004. Από τη Νομοθεσία προβλέπεται έλεγχος του κύκλου ζωής του ο οποίος ανέρχεται στα 10 πλέον 5 χρόνια, γεγονός που αποτυπώνεται σε όλες τις συμβάσεις προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο αξονικός τομογράφος που αναφέρθηκε στο δημοσίευμα δεν αποτελεί προμήθεια επιπλέον μηχανήματοςαλλάαποσκοπεί στην αντικατάσταση του υφισταμένου. Η προβλεπόμενη διαδικασία για αντικατάστασή του είχε ξεκινήσει από το 2014 με ευθύνη του αρμοδίου τμήματος.

Τα δέκα πλέον 5 χρόνια λειτουργίας του εκπνέουν το 2019. Δηλαδή ο καινούργιος αξονικός θα τοποθετηθεί την τελευταία στιγμή. Με ευθύνη της διοίκησης η αναμενόμενη διαδικασία προμήθειας του προς αντικατάσταση αξονικού,καθυστέρησε τουλάχιστον ένα χρόνο με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να λειτουργεί με μπαλώματα (Ανταλλακτικά) από αποξηλωμένο αξονικό του Νοσοκομείου Βέροιας. Συγκεκριμένα και για άγνωστους λόγους οι προτάσεις για την προμήθεια Ιατροτεχνολογικού και Ξενοδοχειακού εξοπλισμού, που είχαν προταθεί για ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, πάγωσαν λόγο έλλειψης κονδυλίων του προγράμματος .

Όσον αφορά την εμπλοκή του αναπληρωτή Υπουργού κ. Πολάκη περιορίζεται μόνο στην έγκριση της σκοπιμότητας του έργου. Το έργο το τρέχει εξ΄ ολοκλήρου η περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η προσπάθεια από μεριάς του τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί το αποτέλεσμα υπηρεσιακών διαδικασιών και ενεργειών. Πρέπει να λάβει υπ όψιν ότι όλες τις παραλαβές ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τις έκανε ο κ. Παρθένης και αφορούσαν προηγούμενες χρήσεις, ως έργα ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να λάβει υπ όψιν ότι το Δημόσιο Πάγιο δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Το κράτος έχει συνέχεια και όλες οι ενέργειες προμήθειας εξοπλισμού άρχισαν από προηγούμενα διοικητικά συμβούλια συνεχιστήκαν με το ΔΣ διοίκησης Παρθένη και θα συνεχιστούν με τα επόμενα. Έτσι λειτουργούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες του Νοσοκομείου για τις φιλότιμες προσπάθειες που με παρρησία επαγγελματισμού και αυταπάρνησης κάνουν το καθήκον τους για να κρατήσουν το σύστημα υγείας λειτουργικό. Καταδικάζουμε όποια δημόσια αντιπαράθεση που αφορά υπηρεσιακά δεδομένα και δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια παραπληροφόρησης θα μας βρει απέναντι.

Με τιμή
ΔΑΚΕ Νοσοκομείου Τρικάλων.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή