Διαδικτυακές διαδρομές στο Βρετανικό Μουσείο για το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Την Παρασκευή 23 Απριλίου οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράση που οργάνωσε το σχολείο και να περιπλανηθούν εντός Τρικάλων αλλά και εκτός.

Το ταξίδι ξεκίνησε με την κ. Γιαννοπούλου Αικατερίνη, αρχαιολόγος- εκπαιδευτικός, η οποία με μαεστρία και μαγεία προσέφερε μια εικονική περιήγηση στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί «ακολούθησαν» την ξεναγό τους και περπάτησαν στους διαδρόμους του Μουσείου μέσω της εφαρμογής Street View, θαύμασαν κορυφαία εκθέματα όπως η Στήλη της Ροζέττας, τα μάρμαρα του Παρθενώνα και άλλα πολύτιμα ιστορικά ευρήματα του Μουσείου και έμαθαν την ιστορία τους με ένα μοναδικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβε η κ. Μπαλογιάννη Ουρανία, εκπαιδευτικός του σχολείου, η οποία ξενάγησε μεθοδικά και ευχάριστα τους συμμετέχοντες σε σπουδαία μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος των Τρικάλων.

Μαθητές/τριες γνώρισαν, πέραν των δημοφιλών προορισμών της περιοχής, και άλλα μνημεία, ναούς, μοναστήρια διάσπαρτα στον τρικαλινό κάμπο και στα βουνά του νομού.

Η κ. Αγναντή Δωροθέα, εκπαιδευτικός του σχολείου, έβαλε την τελεία στην διαδικτυακή εκδήλωση του σχολείου με μια μεστή παρουσίαση που αφορούσε στη σημασία της Μεγάλης Εβδομάδας και το συμβολισμό της. Η περίοδος χαρακτηρίζεται από τη νηστεία και την αναμονή για την Ανάσταση η οποία θα φέρει την κάθαρση και την ελπίδα για ζωή.

Το Σχολείο συγχαίρει και ευχαριστεί τις εκπαιδευτικούς κ. Αγναντή, κ. Γαιννοπούλου και κ. Μπαλογιάννη που ετοίμασαν και παρουσίασαν όλο αυτό το υλικό στους μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου και τους έδωσαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» και να αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις για τον τοπικό και παγκόσμιο πολιτισμό.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή