Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διαδικτυακή παράσταση στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Τη διαδραστική παράσταση θεάτρου φόρουμ “Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας” είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων.Η διαδικτυακή παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;»  που συμμετέχει το σχολείο.

«Η Πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας» είναι μια παράσταση θεάτρου φόρουμ  και προσφέρεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιούν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και  είναι εγκεκριμένη από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η παράσταση φόρουμ και το διαδραστικό εργαστήριο που ακολούθησε διαπραγματεύτηκε με τους μαθητές/τριες θέματα, όπως η αλληλεγγύη, η αποδοχή του «άλλου» και η αντιμετώπιση της ξενοφοβίας. Οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να παρέμβουν στην παράσταση και να προτείνουν λύσεις.

Η παράσταση – εργαστήριο αποτελούνταν  από τρία (3) μέρη:

  • Μέρος Α: παιχνίδι ενεργοποίησης σχετικά με το θέμα της παράστασης.
  • Μέρος Β: παρουσίαση της παράστασης «Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας», και  συζήτηση σχετικά με τους χαρακτήρες του έργου μέσω της τεχνικής της «ανακριτικής καρέκλας».
  • Μέρος Γ: το «Φόρουμ», κατά το οποίο η παράσταση ξαναπαίχτηκε και οι μαθητές/τριες προσπάθησαν με αυτοσχεδιασμούς να ενδυναμώσουν τον χαρακτήρα,  ο οποίος είχε ανάγκη ενδυνάμωσης και να οδηγήσουν  την ιστορία σε ένα διαφορετικό τέλος.

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων ευχαριστεί τους συντελεστές της παράστασης οι οποίοι αφενός  έδωσαν με ένα διαφορετικό και καινοτόμο τρόπο  διαχρονικά μηνύματα και αξίες στους μαθητές/τριες του σχολείου μας και αφετέρου έδωσαν μια άλλη διάσταση  και χρώμα στην καθημερινή  μονοτονία της της τηλεκπαίδευσης.

Συμμετείχαν: Τζόκερ: Χριστίνα Κρίθαρη, Ηθοποιοί: Βασίλης Κλησσιάρης, ΒασιλέναΜητσιάδη, Αγλαία Νάκα, Αντονέλλα Χήρα. Υποστήριξη: Θάνος Φλούλης

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή