Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διαφοροποίηση ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση λόγω Σκοπιανού

   Είναι φανερή η διαφοροποιημένη στάση των ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση λόγω του ζητήματος του Σκοπιανού όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του κ. Τοσουνίδη κατά του του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά όπου ανέφερε ότι «ακόμη μία φορά, με τις δηλώσεις του, ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία. Όσον αφορά τα θέματα της Βουλής κατανοούμε ότι δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, διότι ουδέποτε υπήρξε εκλεγμένος βουλευτής απευθείας από το λαό. Κρίμα» με αφορμή και τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά σχετικά με το Σκοπιανό.
 

   Διαφαίνεται δηλαδή, η ανάγκη διαφοροποίησης των ΑΝΕΛ από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ.

   Η απόσταση του Πάνου Καμμένου από το ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το Σκοπιανό συνδυάζεται και με την προσπάθεια αποσύστασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο την προσέλκυση του παραδοσιακά δεξιού ακροατηρίου γεγονός που οδήγησε στην δριμεία επίθεση της ΝΔ προς τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό ενώ είναι φανερό μετά και την ανακοίνωσή της  πως δεν θα κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών όταν έρθει στη Βουλή.

   Σε ένα εξαιρετικά ρευστό πολιτικό σκηνικό και τη διαφαινόμενη συντριβή των μικρών κομμάτων από τον νέο δικομματισμό, οι διαχωριστικές γραμμές (σε κάθε ζήτημα) βοηθούν τους εν δυνάμει ψηφοφόρους να κατανοήσουν τον σχεδιασμό των πολιτικών σχηματισμών και να κάνουν τις επιλογές τους.

   Σε δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι ΑΝΕΛ δεν φαίνεται να ξεπερνούν το όριο εισόδου στο Κοινοβούλιο ωστόσο το ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων τους είναι πολύ χαμηλό. Άλλωστε, παρόμοια εικόνα καταγραφόταν και παλαιότερα που στη συνέχεια διαψεύστηκε. 

   Κατά συνέπεια, η προσπάθεια αποστασιοποίησης από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί τις ημέρες που η συμφωνία με την ΠΓΔΜ θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή