Διάγγελμα Μητσοτάκη για την οικονομία και τον τουρισμό

Το σχέδιο για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας με μειώσεις φόρων, το οποίο αναμένεται να ξεδιπλωθεί σε δύο φάσεις.

Η κυβέρνηση κάνει αγώνα… δρόμου για τη διάσωση της τουριστικής σεζόν, που ήδη έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση του κορωνοϊού.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες, η οποία θα γίνει άμεσα και θα αφορά τους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης και των μεταφορών.

Οι άμεσες φορολογικές ανάσες που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση περιλαμβάνονται:

• Η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα ροφήματα τα οποία ως σερβιριζόμενα είδη στον κλάδο της εστίασης πωλούνται με ΦΠΑ 24%, ενώ εάν τα παραγγείλει κανείς εκτός, επιβαρύνονται με 13%. Τέτοιου είδους ροφήματα είναι ο καφές, τα αναψυκτικά, οι χυμοί και το τσάι που αποτελούν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και με την υπαγωγή τους στον χαμηλό συντελεστή του φόρου 13% θα κατηφορίσουν και οι τιμές τους.

• Η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στα ακτοπλοϊκά και στα αεροπορικά εισιτήρια.

• Η προσωρινή μετάταξη της διαμονής στα ξενοδοχεία στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% από 13% που είναι σήμερα και προσωρινή αναστολή του τέλους διαμονής, που κυμαίνεται από 0,50 ευρώ έως 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με την κατηγορία των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στο Ζάππειο την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή