Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διαγωνισμός Ρομποτικής ΑΚΕΘ

Η ομάδα ρομποτικής AKETH CargoBots του Αναπτυξιακού κέντρου Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ) που συμμετέχει στον διαγωνισμό CARGO CONNECT Challenge της FIRST® LEGO® League διαμοιράστηκε το Project καινοτομίας της με τίτλο «Διαχείριση κάδων ανακύκλωσης». Συγκεκριμένα, παρουσίασε το Project της στις 27/1/2022 σε καταρτιζόμενους Τρικαλινούς πολίτες στον χώρο του ΑΚΕΘ, ενώ στις 29/1/2022 στον Διευθυντή ανακύκλωσης της ΠΑΔΥΘ κ. Λευτέρη Παγανό. Από την παρουσίαση η ομάδα άντλησε πολύτιμες πληροφορίες και πήρε σημαντική ανατροφοδότηση που την βοήθησε να εντοπίσει κάποια στοιχεία βελτίωσης στο έργο της.

Το Project καινοτομίας είναι ένα σύστημα προσομοίωσης της αποτελεσματικότερης διαχείρισης κάδων ανακύκλωσης των 8 Γυμνασίων της πόλης των Τρικάλων. Δημιουργήθηκε μια μακέτα με 5 κάδους όπου καταγράφεται η πληρότητα, αποστέλλοντας την πληροφορία αυτή στο νέφος σ’ ένα κανάλι στο Thingspeak. Ένας αισθητήρας ανιχνεύει όποιον πλησιάζει και με ένα μοτέρ ανοίγει τον αντίστοιχο κάδο. Στη συνέχεια τα δεδομένα αντλούνται από  μια εφαρμογή Android που δημιουργήθηκε. Εκεί οποιοσδήποτε μπορεί να ενημερωθεί για την πληρότητα των κάδων και να υποβάλει παράπονα στους αρμόδιους. Η ΠΑΔΥΘ μπορεί να βρει το βέλτιστο δρομολόγιο για την αποκομιδή των απορριμμάτων ανακύκλωσης μέσω των ενσωματωμένων χαρτών της Google.

Το FIRST® LEGO® League, εισάγει παιδιά ηλικίας 4-16 στην επιστήμη, την τεχνολογία, στην μηχανική και στα μαθηματικά (STEM) μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Η ομάδα AKETH CargoBots που αποτελείται από τους Κωνσταντίνα Μ., Βαγγέλη Ν., Χρήστο Τ. και Μαρία Φ. υπό την καθοδήγηση των προπονητών κ. Γεωργίου Γίδα και Ευάγγελου Μαντζάνα ευχαριστεί θερμά όσους παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του project της.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή