Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διαγραφή των οφειλών ηλεκτρικής ενέργειας των σεισμόπληκτων και πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας ζητά ο Κόκκαλης 

«Θετική έκπληξη, μέσα σε ένα περιβάλλον κερδοφορίας από τα υπερκέρδη εξαιτίας της επιβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, αποτέλεσε η ανακοίνωση της Δ.Ε.Η, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η διαγραφή οφειλών των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος των οικιακών πελατών, των οποίων η οικία καταστράφηκε ολοσχερώς από τις πυρκαγιές στην Εύβοια» επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Λαρισαίος πολιτικός ζητά επίσης διαγραφή των οφειλών των σεισμόπληκτων και πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας.

Ο κ. Κόκκαλης προσθέτει τα εξής: «Ο κοινωνικός ρόλος της επιχείρησης και η συμμετοχή της στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν, πρέπει να εκδηλώνεται όμως γενικά και καθολικά, ώστε να μην αποτελεί αφορμή αποκλεισμού και κοινωνικής περιθωριοποίησης των κατοίκων άλλων περιοχών που πρόσφατα επλήγησαν με τον ίδιο τρόπο και υπέστησαν όμοιες και μεγάλης έκτασης βλάβες.

Οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της Ελασσόνας και του Δαμασίου, που επλήγησαν και έμειναν άστεγοι εξαιτίας του σεισμού του Μαρτίου του 2021, οι κάτοικοι των Φαρσάλων και της Καρδίτσας, που επλήγησαν από το καταστροφικό φαινόμενο του ΙΑΝΟΥ τον Σεπτέμβριο του 2021, των οποίων κατοικίες και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, είναι εύλογο και αναμενόμενο να αναμένουν τόσο από την Πολιτεία, όσο και από τις επιχειρήσεις οι οποίες παρέχουν κοινωνικά αγαθά, να επιδεικνύουν και σε αυτούς τον ίδιο κοινωνικό ρόλο, προσαρμοσμένο στις συνθήκες και ανάγκες κάθε περίστασης.

Καλούμε την ΔΕΗ και κάθε ιδιωτικό πάροχο, να ενσκήψει και στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ώστε να επεκτείνει δίκαια και αναλογικά το κοινωνικό της έργο, και να προβεί σε διαγραφή των οφειλών των σεισμόπληκτων και πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας.

Εξάλλου, οι εθνικές Κυβερνήσεις, δεν πρέπει να είναι διαχειριστές των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά να κάνουν την κατανομή των πόρων με κριτήρια αμιγώς κοινωνικά και με κοινωνική δικαιοσύνη.»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή