Διαγραφή από την Ν.Δ. της Κατερίνας Παπακώστα και …αντιδράσεις

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Βουλευτή Β’ Αθηνών Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Τη θέση ότι διεγράφη αναίτια, εκφράζει η Κατερίνα Παπακώστα.

Στην δήλωσή της αναφέρει «Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά, προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.

Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους. Αυτά προς το παρόν»

Σκληρή ανακοίνωση αναφορικά με την διαγραφή εξέδωσαν οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η σχετική απόφαση ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να δηλώσει υποταγή στον αντιπρόεδρό του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Δεν περιμέναμε στο βωμό της μεταμόρφωσης του κόμματος της Ν. Δ. σε Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο επίσημα πλέον επίτιμος πρόεδρος της Ν. Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης να τη διαγράψει προκειμένου να δηλώσει υποταγή στον αντιπρόεδρό του» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι ο Πάνος Καμμένος πρότεινε στην κ. Παπακώστα τη συμμετοχή της στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τα ΑμεΑ, για «να εισηγηθεί νομοθετικά μέτρα για θέματα που αφορούν τα τέκνα με ειδικές ανάγκες στρατιωτικών, λόγω της βιωματικής της εμπειρίας και βαθιάς γνώσης της στα θέματα που απασχολούν την επιτροπή».

Η διαγραφή της Βουλευτή της Ν.Δ. ήρθε μία ημέρα μετά από την έντονη αντιπαράθεση που είχαν στην Βουλή οι κ. κ. Καμμένος και Γεωργιάδης, αλλά και την τοποθέτηση της ίδιας, η οποία εξελήφθη ως διαφοροποίηση από τη γραμμή του κόμματος.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή