Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διακίνηση όπλων στην Κρήτη μέσω …Βουλγαρίας

Όπλα και πυρομαχικά από την Βουλγαρία έφερνε παράνομα και διακινούσε στην Ελλάδα η εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης.

Με δικογραφία κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, συνελήφθησαν συνολικά 6 άτομα (5 άνδρες και γυναίκα), ηλικίας 55, 30, 44, 45, 29 και 32 ετών. Παράλληλα, σε περιοχή της Ημαθίας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας άλλο άτομο.

Το κύκλωμα προμηθευόταν από την γειτονική χώρα όπλα, φυσίγγια, συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, συσκευές εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι) και άλλα προϊόντα που εμπίπτουν στον Νόμο περί όπλων, τα αποθήκευε και στην συνέχεια, τόσο μέσω δια ζώσης επαφής με πελάτες, όσο και μέσω διαδικτυακού καταστήματος, τα πωλούσε.

Βασικό ρόλο είχε 55χρονος συλληφθείς, ο οποίος ερχόταν σε επικοινωνία με ενδιαφερόμενους αγοραστές και αναλάμβανε το στάδιο της παραγγελίας των οπλικών προϊόντων. Το τελευταίο 5μηνο του 2018, σε 3 περιπτώσεις εισαγωγής ειδών οπλισμού από το εξωτερικό, κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες που είχαν ως παραλήπτη τον 55χρονο.

Εκτός Κρήτης η μεταφορά γινόταν μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών με αποστολή δεμάτων, όπου 45χρονος, μέλος της ομάδας, φρόντιζε να παραλαμβάνει τα δέματα και να τα δρομολογεί, ώστε να αποστέλλονται με πλοίο και όχι αεροπορικώς, ώστε να μην ελέγχονται με ειδικά μηχανήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί 56 περιπτώσεις παράνομης πώλησης όπλων και λοιπών ειδών οπλισμού, από αγοραστές που κατοικούν σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, έγιναν έρευνες σε σπίτια και λοιπούς χώρους των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 16 πυροβόλα όπλα διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 2.773 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 49 γεμιστήρες πιστολιών, 8 κλείστρα πιστολιών, 2 πτυσσόμενες ράβδοι, 6 μηχανισμοί εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser), 2 εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, 19 σπρέι πιπεριού, μαχαίρι, 6 κινητά τηλέφωνα και πλήθος εγγράφων.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστώσει όλο το εύρος της παράνομης δράσης της εγκληματικής αυτής ομάδας.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή