Διακοπή πρόσβασης σε 38 σελίδες παράνομου «κατεβάσματος» ταινιών

9 Nov 2018 Κοσμος

   Είχε γίνει συνήθεια σε όλους, κυρίως για οικονομικούς λόγους το ‘’κατέβασμα’’ ταινιών και σειρών ή την απευθείας προβολή τους με ελληνικούς υπότιτλους από παράνομες σελίδες downloading. Όμως το εγχείρημα αυτό διέπεται από τα πνευματικά δικαιώματα τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση παραβιάστηκαν κατά μεγάλο βαθμό οπότε επιβλήθηκε και η διακοπή πρόσβασης σε αυτά.

   «Μαύρο» θα πρέπει να πέσει τις επόμενες ώρες στο δημοφιλές site The Pirate Bay, καθώς και σε δεκάδες άλλες ιστοσελίδες παράνομου downloading με ταινίες, σειρές, υποτίτλους και σχετικό περιεχόμενο στις οποίες υπάρχει πρόσβαση από την Ελλάδα. 

   Την παραπάνω απόφαση έλαβε η Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ) στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας, η οποία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

   Η ΕΔΠΠΙ, σύμφωνα με την απόφασή της, διατάσσει τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε 38 domain names, μεταξύ των οποίων τέσσερα που παραπέμπουν στο The Pirate Bay.

   Μάλιστα, έδωσε διορία 48 ωρών, από την κοινοποίηση της απόφασης, προειδοποιώντας με πρόστιμο ύψους 850 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης.

   Επισημαίνεται πως η διάρκεια της διακοπής της πρόσβασης ορίστηκε στα τρία χρόνια από την κοινοποίηση της απόφασης.

   Σύμφωνα με την Επιτροπή, με τη λειτουργία των εν λόγω ιστοτόπων παραβιάζονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σε μεγάλη κλίμακα, καθώς η προσβολή αφορά σε πληθώρα έργων.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

admins
Author: admins

Share:
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα από τις 23 έως 27 Ιουλίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα από τις 23 έως 27 Ιουλίου

Προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας λόγω έργων αποξήλωσης και αντικατάστασης οδικού δαπέδου …
Εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την Google αποσκοπεί στη βελτίωση της παραγωγικότητας και την ψηφιακή μετάβαση του …
Πενήντα Χρόνια Μεταπολίτευση: Το Κυπριακό Άγος

Πενήντα Χρόνια Μεταπολίτευση: Το Κυπριακό Άγος

Πενήντα χρόνια από τη μαύρη επέτειο της εισβολής του ΑΤΤΙΛΑ στη Μεγαλόνησο, που δυστυχώς ταυτίζεται με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας …