Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διακοπή πρόσβασης σε 38 σελίδες παράνομου «κατεβάσματος» ταινιών

   Είχε γίνει συνήθεια σε όλους, κυρίως για οικονομικούς λόγους το ‘’κατέβασμα’’ ταινιών και σειρών ή την απευθείας προβολή τους με ελληνικούς υπότιτλους από παράνομες σελίδες downloading. Όμως το εγχείρημα αυτό διέπεται από τα πνευματικά δικαιώματα τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση παραβιάστηκαν κατά μεγάλο βαθμό οπότε επιβλήθηκε και η διακοπή πρόσβασης σε αυτά.

   «Μαύρο» θα πρέπει να πέσει τις επόμενες ώρες στο δημοφιλές site The Pirate Bay, καθώς και σε δεκάδες άλλες ιστοσελίδες παράνομου downloading με ταινίες, σειρές, υποτίτλους και σχετικό περιεχόμενο στις οποίες υπάρχει πρόσβαση από την Ελλάδα. 

   Την παραπάνω απόφαση έλαβε η Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ) στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας, η οποία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

   Η ΕΔΠΠΙ, σύμφωνα με την απόφασή της, διατάσσει τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε 38 domain names, μεταξύ των οποίων τέσσερα που παραπέμπουν στο The Pirate Bay.

   Μάλιστα, έδωσε διορία 48 ωρών, από την κοινοποίηση της απόφασης, προειδοποιώντας με πρόστιμο ύψους 850 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης.

   Επισημαίνεται πως η διάρκεια της διακοπής της πρόσβασης ορίστηκε στα τρία χρόνια από την κοινοποίηση της απόφασης.

   Σύμφωνα με την Επιτροπή, με τη λειτουργία των εν λόγω ιστοτόπων παραβιάζονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σε μεγάλη κλίμακα, καθώς η προσβολή αφορά σε πληθώρα έργων.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή