Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διάκριση του  4ου Πειραματικού Λυκείου Τρικάλων  «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»

Η Διευθύντρια και ο  Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» συγχαίρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν  στην φετινή Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio με την ταινία «Δυσλ3ξία» την οποία δημιούργησαν με την καθοδήγηση της κ. Βάγγου Ευφροσύνης. Στον τελικό του διαγωνιστικού μέρους απέσπασαν ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ  στην κατηγορία ταινιών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ηλικίας 17-20 ετών (Λύκεια).

Η επιτροπή βράβευσε τις ταινίες αξιολογώντας το σκοπό της ταινίας και το μήνυμα το οποίο προβάλλεται μέσα απ’ αυτή και έπειτα τη σκηνοθεσία, την καθαρότητα της εικόνας και του ήχου. Οι ταινίες που ψηφίστηκαν να βραβευτούν στις τρεις κατηγορίες περνούν όλες ηχηρά μηνύματα και σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους θεατές απέναντι σε σημαντικά  προβλήματα της κοινωνίας μας.

Η ταινία μας ξεχώρισε και απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από κοινό και επιτροπή καθώς διαπραγματεύεται την πάλη μιας μαθήτριας με τη Δυσλεξία.

Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!

Η Διοργάνωση πραγματοποιήθηκε  από τις 3 ως τις 10 Δεκεμβρίου 2022 στον Πύργο  Ηλείας στο πλαίσιο του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 23ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ZIZANIO.

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ…

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και περιλαμβάνεται ανάμεσα στα κορυφαία φεστιβάλ για παιδιά και νέους της Ευρώπης και διεθνώς. Έχει αποκτήσει μεγάλη ακτινοβολία και αναγνώριση, που οφείλεται στις υψηλής αισθητικής επιλογές ταινιών, στην εκπαιδευτική διάσταση, στην οργανωτική αρτιότητα, στη ζεστή φιλοξενία του και στην ενεργητική συμμετοχή χιλιάδων παιδιών και νέων εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε όλα τα μεγάλα διεθνή φόρουμ που σχετίζονται με τον νεανικό κινηματογράφο και την οπτικοακουστική εκπαίδευση. Αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη συνάντηση  οπτικοακουστικής δημιουργίας νέων ανθρώπων στην Ευρώπη.

Για το διαγωνιστικό πρόγραμμά του (που περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, animation και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους) το φεστιβάλ επιλέγει ταινίες που απευθύνονται στα παιδιά και τους νέους, είναι πρόσφατης παραγωγής και μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Για φέτος το διαγωνιστικό κομμάτι περιλάμβανε πάνω από 120 ταινίες από  την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο. Οι κριτικές επιτροπές της συνάντησης απένειμαν βραβεία οπτικοακουστικής δημιουργίας στο ελληνικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές τμήμα.

Η Διευθύντρια του 4ου Πειραματικού Λυκείου Τρικάλων  «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»

Μαριάννα Αποστόλου

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή