Διάκρισης μαθήτριας του ΓΕΛ Φαρκαδόνας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Euroscola»

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Euroscola” δίνει την ευκαιρία σε μαθητές 16-18 ετών να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με έδρα το Στρασβούργο και, αναλαμβάνοντας το ρόλο του Ευρωβουλευτή για μια μέρα, να διεκπεραιώσουν τις καθημερινές εργασίες του, ερχόμενοι σε επαφή με συνομήλικούς τους από όλες της χώρες της Ένωσης.

Οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν τι είναι και τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχοντας μπροστά τους τα διλήμματα για τις επιλογές που πρέπει να κάνουν στη ζωή τους, επιθυμώντας να δώσουν έναν προσανατολισμό στις υποχρεώσεις τους, πρέπει να μπορούν να εμπλακούν στον ευρωπαϊκό διάλογο και να αποκτήσουν την ξεχωριστή εμπειρία της ευρωπαϊκής πολυμορφίας. Για να ανταποκριθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ανάγκη αυτή δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUROSCOLA.

Με το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται η δυνατότητα σε νέους ευρωπαίους να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να γνωριστούν. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος, στο Στρασβούργο, και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Από το ΓΕΛ Φαρκαδόνας κέρδισε τη συμμετοχή της στο παραπάνω θεσμό η μαθήτρια Γ’ τάξης, Ευαγγελία Γριζανίτη η οποία μαζί με άλλους 23 συμμαθητές από την περιφέρεια Θεσσαλίας θα καθίσει στα έδρανα του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συγχαίρουμε θερμά την μαθήτριά μας και την οικογένειά της και ελπίζουμε και σε άλλες επιτυχίες.

Ο σύλλογος καθηγητών
του ΓΕΛ Φαρκαδόνας

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή