Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διάταξη από τον Εισαγγελέα Εφετών για το ενδεχόμενο κακουργήματος για τον θάνατο του Βασ. Μάγγου

«Εκφράζουμε την πεποίθηση πως το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο στις 15 Μαρτίου 2023 δικάζει μόνο το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης που προξένησαν οι αστυνομικοί στον γιο μας Βασίλειο Μάγγο, θα συνταχθεί προς τις κατευθύνσεις που θέτει η εισαγγελική διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.  Η ανωτέρω διάταξη,  η οποία μας κοινοποιήθηκε πρόσφατα μετά από προσφυγή μας, ζητά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για το κακούργημα των βασανιστηρίων. Ευελπιστούμε ότι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο  δε θα βιαστεί να κλείσει την υπόθεση στο χαμηλότερο δυνατό ποινικό επίπεδο. Η υπόθεση πρέπει να κριθεί συνολικά και για όλους τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς από το αρμόδιο δικαστήριο κακουργημάτων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Μάγγος, άφησε την τελευταία του πνοή στα 27 του χρόνια, ένα μήνα μετά τη σύλληψή του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σύλληψης, όπως έχουν καταγράψει βίντεο, ο Βασίλης Μάγγος δέχθηκε ξυλοδαρμό από αστυνομικούς.

Ο πατέρας του κατήγγειλε ότι είχε σπασμένα πλευρά και ρήξη ήπατος. Μάλιστα, σε βίντεο που κατέγραψε διαδηλωτής φαίνονται οι αστυνομικοί να χτυπούν με μένος τον 27χρονο. Ο 27χρονος νοσηλεύτηκε για τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο. Ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media είχε αναφέρει ότι θα χρειαστεί μήνες αποθεραπείας.

Δυστυχώς ο Βασίλης δεν τα κατάφερε. Βρέθηκε νεκρός λίγες μέρες μετά κι ενώ ακόμη δεν είχε αποθεραπευτεί από τα χτυπήματά του. Η οικογένεια από τότε έχει ξεκινήσει έναν αγώνα για δικαίωσης μέσα από δικαστικές προσφυγές έχοντας στο πλευρό της πλήθος κόσμου, συλλογικοτήτων αλλά και κάνοντας γνωστό το συμβάν σε κάθε γωνιά της χώρας. Σε αυτή τη φάση, ζητούν την ανταπόκριση της δικαστικής αρχής που συνέρχεται στις 15 του Μάρτη για το συμβάν, να λάβει υπόψη της τη διάταξη του εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, που φέρεται να προβλέπει τη διερεύνηση της υπόθεσης σε ποινικό επίπεδο κακουργήματος, οπότε και θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι να κριθούν και αρμόδιο δικαστήριο.

Μπροστά στη δικαστική διαδικασία, ήδη οργανώνονται κινητοποιήσεις για την 15η Μαρτίου, με τους αλληλέγγυους στην υπόθεση του Βασ. Μάγγου, να διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων της οικογένειας και την επιβολή αντίστοιχων κυρώσεων στους αστυνομικούς που φέρονται ότι εμπλέκονται.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή