Διαβάσεις πεζών τριών διαστάσεων! Γιατί όχι κι εμείς;

10 Jan 2020 Λάρισα

Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα στα Τρίκαλα, όπου ένα γεγονός γνωστό σε πολλούς από εμάς, με στεναχώρησε και με προβλημάτισε για ακόμα μια φορά. Όχι δεν αφορά στο φαινόμενο “Πύργος των Ξωτικών” και πως ο Δήμος Τρικκαίων καταφέρνει να προσελκύει εδώ και χρόνια τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα κι εμείς όχι.

Πρόκειται για ένα  θέμα, που αφορά σε νοοτροπίες και νέες ιδέες. Πώς είναι δυνατόν στα Τρίκαλα, στη Δράμα, στην Ξάνθη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, οι οδηγοί να σταματούν στις διαβάσεις των πεζών ενώ στη Λάρισα όχι μόνο να μην σταματούν αλλά και να δυσανασχετούν, όταν ο πεζός προσπαθήσει να διεκδικήσει τα δικαιώματα του; Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό; Θα μπορούσαμε να κάνουμε μία καμπάνια σε σχολεία με τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και μέσω των ΜΜΕ να πείσουμε τους οδηγούς μας να σταματούν στις διαβάσεις, να μην επιταχύνουν μόλις δουν το πορτοκαλί, να χρησιμοποιούν τα φλας κλπ κλπ; Ποιος θα το κάνει; Μα φυσικά ο Δήμος Λαρισαίων. Άριστες οι χρηματοδοτήσεις εκδηλώσεων για διασκέδαση αλλά και για την προβολή εθίμων και παραδόσεων αλλά ας κάνουμε και κάτι διαφορετικό. Κι αυτό πολιτισμός είναι.

Ας βρούμε πρωτότυπους τρόπους  ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα σωστής οδικής συμπεριφοράς και ταυτόχρονα ενίσχυσης της ασφάλειας στους δρόμους. Στη Νάουσα, στην Κέρκυρα, στη Λιβαδειά και πρόσφατα στο Χαλάνδρι έκαναν την εμφάνισή τους οι διαβάσεις τριών διαστάσεων. Οι διαβάσεις αυτές είναι σχεδιασμένες ώστε να μοιάζουν ότι αιωρούνται πάνω από το οδόστρωμα, δημιουργώντας μία οφθαλμαπάτη, που είναι ορατή από τους οδηγούς που πλησιάζουν στα σημεία και ν’ αντιδρούν ανάλογα.

Και αναρωτιέμαι! Γιατί όχι κι εμείς. Ακούμε για έξυπνη πόλη, για συμμετοχή στο αντιδημάρχων σε εκδηλώσεις στο εξωτερικό για να ενημερωθούν επ’ αυτού, για σεμινάριο που πρόκειται να διοργανωθεί στη Λάρισα για τον ίδιο σκοπό, αλλά κάτι έξυπνο ακόμη δεν είδαμε. Ας το κάνουμε συμβολικά σε δύο τρεις εμβληματικούς δρόμους. Είναι μία αρχή.

            Απόστολος Παπαπαρίσης

Δημοτικός Σύμβουλος «Λάρισα Μπροστά»

            Υ.Γ. Το παρόν θα υποβληθεί με την προβλεπόμενη διαδικασία και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου, Δημητρίου Νικ. Γεωργιάδη …
Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024 …